Home > #Hoofdnieuws > F1 Bahrein: Verstappen pakt pole in Bahrein

F1 Bahrein: Verstappen pakt pole in Bahrein

Het seizoen is nu echt afgetrapt in Bahrein. Max Verstappen (Red Bull) was de snelste tijdens de kwalificaties. Hij reed een indrukwekkend rondje en was daarmee bijna 0.4 seconden sneller dan Lewis Hamilton. Bottas reed de derde snelste tijd. Beide De Ferrari’s maakten indruk tijdens de kwalificaties, Charles Leclerc werd knap vierde en Sainz reed naar de achtste plek.

Foto: ©Formule 1

Lewis Hamilton had wellicht meer gehoopt van de eerste kwalificatiesessie van het jaar. De Brit heeft naar eigen zeggen zijn best gedaan: “Ik heb absoluut alles gegeven wat ik had, maar helaas was het niet goed genoeg. Er is altijd meer, maar het was het beste wat ik kon doen, ik haalde alles uit de auto wat ik kon.”

Max verstappen kijkt uit naar de race van morgen: “We hadden een geweldige testweek, maar er zijn geen garanties dat dit zich vertaalt naar het raceweekend. De auto heeft echt goed gewerkt en natuurlijk ben ik blij met de pole. We moeten een goede start maken en van daarop verder bouwen.”

Alpine en Aston Martin waren net zoals tijdens de oefensessies behoorlijk bleek. Sebastian Vettel werd, mede door een gele vlag aan het einde van Q1, slechts achtiende. Ploeggenoot bij Aston Martin, Lance Stroll, kon Q3 behalen en werd tiende. Ook Esteban Ocon raakte met zijn Alpine niet uit Q1, Fernando Alonso kon dat wel en wist in de derde kwalificatieronde de negende tijd te rijden. De AlphaTauri van Pierre Gasly en Yuki Tsunoda was opnieuw zeer snel. Tsunoda kon de tweede ronde niet overleven en werd dertiende. Gasly daartegen reed een fantastische tijd en kon de vijfde snelste tijd neerzetten. Morgen 28 maart gaat de race om 15 uur Belgische tijd van start.

De eindstand van de kwalificaties:

Afbeelding