Home > Historic > Circuit > “Toen ik hem zag was ik meteen verkocht, deze wagen moest ik hebben”

“Toen ik hem zag was ik meteen verkocht, deze wagen moest ik hebben”

Walter Walckiers en Nikolas Verdin ontvangen ons in Waregem voor een wel heel speciale wagen. Een Chevrolet Camaro uit 1970, omgebouwd tot een GT1-racewagen. De auto werd door de Amerikaan Roger Hoodak en zijn vader in een zestal jaar omgebouwd.

Foto’s: ©Jens Clement/Walter Walckiers

Walter Walckiers kocht de Chevrolet een aantal weken geleden. “Ik ben een goeie maand geleden online foto’s tegengekomen. Ik heb direct met de eigenaar afgesproken, eens ik hem zag staan in zijn loods was ik direct verkocht. Ik heb de auto meteen meegenomen, ik moest hem gewoon hebben. Kijk nu eens naar die auto, daar kan je toch geen nee tegen zeggen.” De wagen staat al sinds 2003 in België, want werd in 2003 in de Verenigde Staten geveild.

De wagen tijdens een raceweekend in Amerika.

Roger Hoodak, de man die ooit de wagen ombouwde tot een racewagen, won verschillende Amerikaanse kampioenschappen in de GT1 klasse. De intussen 70-jarige man nam contact op met Walter nadat hij een foto van zijn originele auto zag passeren op het internet. “Hij was verwonderd dat de wagen nog bestond. Hij had er nooit meer iets van gehoord, tot hij een foto zag die ik op Facebook gezet had. Ik stuur hem regelmatig een berichtje of foto’s van de wagen. Roger heeft spijt dat hij de wagen verkocht heeft.”

De wagen uit 1970 is zeer uniek, het is niet alleen een 50 jaar oude racewagen, maar er zijn geen onderdelen meer aangepast aan de wagen. De wagen is in de staat van zijn laatste race, inclusief de banden. En dat allemaal zonder schade, de Chevrolet is met een set nieuwe banden klaar om terug op een circuit te rijden. Al zal dat niet met Walter aan het stuur zijn. “Ik moet eerst tien kilo afvallen als ik erin wil raken,” grapt hij. “Het is een racewagen met een Amerikaanse rolkooi het is niet makkelijk om erin te kruipen. Ik ben zelf niet van plan om met te wagen gaan rijden op het circuit.”

Het racelogboek dat bij de auto hoort heeft Walter ook. “In het logboek staat basis info van de wagen, er staat in dat hij aan alle veiligheidsvoorschriften voldeed. Alle races waaraan de wagen deelnam staan in het logboek, telkens ondertekend door de rijder en de wedstrijdofficial. Het is uitzonderlijk om een racewagen in deze staat en met zoveel historiek tegen te komen,” zegt Walter Walckiers.

De Chevrolet uit 1970 staat op dit moment bij Niko Motors in Waregem, als er een aantrekkelijk bod komt mag de wagen vertrekken. Anders blijft hij staan waar Walter er met volle teugen kan van genieten.