Home > Rally > ERC > In een notendop: ERC

In een notendop: ERC

ERC 3 Junior – De 21-jarige Polášek, die verschillende nationale titels in het vinzwemmen op zijn naam schreef en in het verleden ook de Tsjechische Republiek vertegenwoordigde in het wereldkampioenschap voor junioren, heeft de handen in elkaar geslagen met het talententeam Orsák Rallysport om een met Pirelli uitgeruste Ford Fiesta Rally4 te besturen in het ERC3 juniorkampioenschap.

ERC3 – M-Sport Polen heeft gezegd dat het werelddebuut van haar Ford Fiesta Rally3 een kans bood om belangrijke kennis op te doen. Ken Torn reed de Fiesta Rally3 naar een 11de plaats algemeen, anderhalve seconde van de top tien.

ERC2 – De Zweed Mattias Ekström heeft zijn eigen versie van een Rally2 Kit-auto gelanceerd. De Audi A1 quattro van Ekström’s EKS JC-team, dat samenwerkt met het Zuid-Afrikaanse Rally Technic, is voorzien van vierwielaandrijving en een 1,6-litermotor die 263 pk levert. De EKS JC Audi komt in aanmerking voor deelname aan de ERC2 en het bedrijf is van plan om de auto later dit seizoen in te zetten op geselecteerde nationale en internationale evenementen.

ERC – Mads Østberg maakt zich op voor een terugkeer in het FIA European Rally Championship later dit seizoen.. Østberg heeft zich aangesloten bij Tagai Racing Technology voor een volgepakte campagne in 2021 in een Citroën C3 Rally2. Foto: ©ERC