Home > #Hoofdnieuws > Laurens Vanthoor: “Halverwege wist ik dat we kans maakten!”

Laurens Vanthoor: “Halverwege wist ik dat we kans maakten!”

Zijn palmares is ondertussen meer gestoffeerd dan veel naslagwerken en ook dit weekend voegde Laurens Vanthoor weer een klassieke zege aan zijn erelijst toe. De Limburgse fabrieksrijder van Porsche won de GTD-klasse in de 12 uur van Sebring, samen met zijn teamgenoten Zacharie Robichon en Lars Kern. Zij haalden het nipt voor een andere Porsche, met Gelenaar Jan Heylen aan het stuur.

Foto: © Porsche

Ik ben heel blij met deze zege en van de hele grote wedstrijden ontbreekt nu enkel nog de 24 uur van Daytona, maar die lijkt me niet erg goedgezind te zijn, ook begin januari dit jaar lukte het niet”, vertelt Laurens Vanthoor vanuit de VS aan Autosportwereld.be. “Sebring staat er nu wel op een daar ben ik blij mee, want het is ook één van die mythische langeafstandsraces in de wereld, een wedstrijd die dit jaar al aan zijn 69ste editie toe was. Onze race verliep eigenlijk zonder één incident of oponthoud en halverwege wist ik eigenlijk al dat we een goede kans op de zege maakten. Onze strategie was bovendien goed en we deden op de piste exact wat in Sebring zo moeilijk is: uit de problemen blijven. Door de incidenten heb je in Sebring wel behoorlijk wat neutralisaties en net daardoor werd het op het einde van de race nog spannend. Maar we wonnen en dat is het belangrijkste.

Voor de titel

Laurens Vanthoor werd in 2019 al kampioen met Porsche in het Amerikaanse uithoudingskampioenschap en moet dit jaar in de GTD-klasse hetzelfde proberen doen. “We zijn goed gestart en het sleutelwoord in de VS is regelmaat. De puntenverdeling is zo dat je bij wijze van spreken met een jaar vol vierde plaatsen kampioen kan worden. Soms is het dan ook beter net iets voorzichtiger te rijden en toch veel punten te scoren. Voor zo’n klassieker als Sebring is dat wat moeilijker, want die wil je als rijder of als team toch altijd winnen.”

België was overigens goed vertegenwoordigd op het podium in Florida want Jan Heylen finishte met de Wrights Motorsport Porsche als tweede achter Vanthoor. De volgende race van het IMSA-kampioenschap in de VS vindt einde mei in Mid-Ohio plaats.