Home > #Hoofdnieuws > Imsa Sebring: Franse triomf algemeen, Belgen schitteren in GTD

Imsa Sebring: Franse triomf algemeen, Belgen schitteren in GTD

Sébastien Bourdais, Loïc Duval en Tristan Vautier hebben in de JDC-Miller Motorsports Cadillac DPi-V.R de 69ste editie van de 12 uur van Sebring gewonnen. In GTD was de zege voor Laurens Vanthoor, die zo nog maar eens een klassieker aan zijn onwaarschijnlijke palmares toevoegt. Jan Heylen strandde achter Laurens Vanthoor op de tweede plaats.

Foto’s: © Porsche en IMSA

De Franse winnaars waren nochtans slecht aan de race begonnen na een aanrijding met Jimmie Johnson in de aanvangsfase van de race. Ze lagen zeer lang op een ronde van de leiders, maar op het einde van het 10de uur sloten onze zuiderburen weer aan. Na een neutralisatie op goed een uur van het einde, stootten ze zelfs door naar de leiding om die niet meer af te staan. Dit Franse succes komt exact tien jaar na de zege van Olivier Panis, Nicolas Lapierre en opnieuw Loïc Duval in de Oreca Peugeot 908 Hdi.

De tweede plaats ging uiteindelijk naar de Mazda RT24-P van Oliver Jarvis, Harry Tincknell en Jonathan Bomarito. Acura was goed voor de derde plaats met Dane Cameron, Olivier Pla en Juan Pablo Montoya. De winnaars van Daytona, Ricky Taylor, Alexander Rossi en Filipe Albuquerque werden in hun Acura vierde.

In LMP2 was de zege voor de PR1 Mathiasen Motorsports ORECA 07 van Ben Keating, Mikkel Jensen en Scott Huffaker, terwijl in LMP3 Core Autosport primus werd met Colin Braun, Jonathan Bennett en George Kurtz.

Porsche über alles in GT

IN GTLM was er een verrassende zege voor de WeatherTech Racing Porsche 911 van Mathieu Jaminet, Matt Campbell en Cooper MacNeil. De privé Porsche klopte dus BMW en Corvette die het enkel met fabrieksrijders deden. BMW tikte als tweede en derde aan.

In GTD was de Belgische inbreng vooraan enorm. Laurens Vanthoor haalde het samen met Lars Kern en Zacharie Robichon in de Pfaff Motorsports Porsche Porsche 911 GT3 R, nipt voor de merkgenoten van Wright Motorsports, met Jan Heylen, Patrick Long en Trent Hindman. 1-2 voor de Belgen dus in GTD en een zoveelste schitterende zege voor Laurens Vanthoor die enkel nog Daytona moet winnen om alle grote races in de wereld op zijn naam te hebben geschreven.

We hebben het potentieel van onze auto optimaal benut. We hebben geen fouten gemaakt, geen incidenten gehad en een perfecte strategie gevolgd”, aldus Vanthoor na de finish. “De neutralisatis aan het einde maakten de zaken een beetje spannender dan we wilden. Tot dan hadden we wel wat marge. Maar ik bleef kalm bij de herstart en haalde de zege binnen.

Het kampioenschap ligt nu stil tot midden mei en Ohio.