Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: hectische testweken

WorldSBK: hectische testweken

Er werd en wordt volop getest in de categorieën van het Motul World Superbike kampioenschap. Op diverse circuits in Italië en Spanje was en is er actie.

(foto: ©worldsbk.com)

Op het Misano World Circuit “Marco Simoncelli” was er begin deze week een tweedaagse test voor de deelnemers aan het MOTUL FIM Superbike World kampioenschap. Een selectie aan teams gingen door met de voorbereidingen op hn seizoen dat van start zal gaan op Motorland Aragon in het weekend van 21 tot 23 mei. De Turk Toprak Razgatlioglu (PATA Yamaha WorldSBK Team) opende indrukwekkend op dag 1 maar werd uiteindelijk dinsdag dan toch van de troon gestoten door Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) in de afsluitende uren van de test. Rinaldi zette er nog een officieus baanrecord. De beloftevolle Amerikaan Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) besloot als derde.

In World Supersport was de besttijd voor Philipp Oettl (Kawasaki Puccetti Racing), die net dat tikkeltje sneller was dan Steven Odendaal (Evan Bros. WorldSSP Team) en Randy Krummenacher (EAB Racing Team).

Loris Cresson was in het begin van de week aan de slag op Motorland Aragon voor een sessie met de Kawasaki van Pedercini Racing. Het komende weekend zet het Honda team (HRC) dan weer zijn testwerk verder op Jerez met Alvaro Bautista en Leon Haslam. Ze krijgen het gezelschap van een uit blessure terugkerende Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK). World Supersport en Supersport300 gaan dan weer aan het werk op het circuit van Navarra.