Home > #Hoofdnieuws > FIA Cross-Country: volledig Belgisch team met De Mevius en Colsoul bij Overdrive

FIA Cross-Country: volledig Belgisch team met De Mevius en Colsoul bij Overdrive

Overdrive Racing komt met een volledig Belgisch team aan de start van de Andalucia Rally, de eerste ronde van de 2021 FIA World Cup for Cross-Country Rallies, die van 12-16 mei in Zuid-Spanje plaatsvindt. Guillaume de Mevius zal er rijden met als copiloot de ervaren Tom Colsoul op een OT3 prototype van eigen huis. Het is de eerste keer dat Overdrive Racing een volledig Belgisch team inzet sinds de oprichting in 2007.

(foto: ©overdrive racing)

Overdrive Racing is komend weekend in actie met twee Toyota Hiluxe voor Ronan Chabot en Erik van Loon in de Jordan Baja. Maar ondertussen zijn er ook de laatste voorbereidingen voor de start van het FIA World Cup programma. De Mevius en Colsoul zullen in mei naar Spanje reizen en daarna verder naar de tweede ronde van de FIA ​​World Cup in Kazachstan van 7 tot 13 juni. De Mevius zal ook de andere manches van de serie in de OT3 afwerken met de Silk Way Rally (1-11 juli), Portugal Cross-Country Rally (16-21 september), Rally Marokko (8-13 oktober), Abu Dhabi Desert Challenge (6-12 november) en de Ha’il International Rally in Saoedi-Arabië (28 november-3 december).

Nieuw avontuur voor De Mevius en Colsoul

Ik ben erg blij om met Tom Colsoul in de OT3 in de FIA ​​World Cup te rijden“, zegt De Mevius. “Zeker, we zijn een volledig Belgisch team, dus dat is best een mooi verhaal. Ik heb al twee Baja’s gedaan en ben blij dat ik kan doorgaan. Dit is voor mij het begin van het cross-country avontuur en ik ben behoorlijk gemotiveerd om te leren. Voor mij is het nieuw maar Tom heeft natuurlijk veel ervaring. Ik ken hem al een paar jaren en we komen goed overeen. Dat is belangrijk in de auto. Ik weet zeker dat hij me veel dingen zal kunnen bijleren. Ik was ook nog erg jong toen ik voor het eerst naar de werkplaatsen van Overdrive kwam, amper 12 jaar oud. Het is dus wel leuk om nu terug te keren en het nieuwe OT3-project te zien.

Dit is een volledig Belgisch team in een niet-Belgische discipline. Ik vind het best gaaf. Guillaume is een jonge coureur en heeft bijna geen ervaring in cross-country, maar hij heeft wel een goede rallybasis. Hij heeft een bekende vader in deze wereld en ik ook. Dat is best een grappig detail. Ik sta nog onder contract bij Bernhard (Ten Brinke), maar hij rijdt in de eerste seizoenshelft om professionele redenen geen rally’s en zal in het najaar rijden als voorbereiding op Dakar. Hij heeft mij de kans gegeven om in de eerste seizoenshelft met Guillaume te rijden. Hoewel ik dit sinds 2003 doe, zeg ik altijd dat elke meter die je doet een meter is die je leert. Ik dank Bernhard voor deze kans. Het is leuk om na al die jaren crosscountry aan iets nieuws te beginnen en ik kijk er enorm naar uit”, aldus Tom Colsoul.

De OT3 van Overdrive is een “side-by-side” buggy met een 1000 cc motor en zes versnellingen. Hij komt in aanmerking voor deelname in de FIA ​​T3-categorie. De lichtgewicht offroad-buggy levert ongeveer 177 pk en is gemaakt van koolstofvezel met kevlar-carrosserie, waardoor het een indrukwekkende vermogen-gewichtsverhouding heeft.