Home > Moto > MotoGP: de titelkandidaten voor 2021

MotoGP: de titelkandidaten voor 2021

De MotoGP gaat van start op 28 maart in Qatar. Het zal weer een spannend en onvoorspelbaar seizoen worden. Op dit moment staan er 18 races op het programma, maar wie zal op het einde wereldkampioen worden? Dit zijn de toppers om zeker in het oog te houden.

Foto: ©MotoGP

Monster Energy Yamaha
Het duo van Monster Energy Yamaha, Maverick Viñales en Fabio Quartararo, maakten een ontzettend sterke indruk tijdens de wintertesten in Qatar. Vorig jaar werd Viñales zesde in de eindstand, de Spanjaard had 132 punten en dat is slechts 8 punten minder dan landgenoot Alex Rins. De Fransman Quartararo werd achtste in de einstand op een handvol punten van teamgenoot Viñales. De 21-jarige rijder leert nog volop bij en is zeker een rijder om op te letten.

Petronas Yamaha SRT
De tweede van vorig jaar, Franco Morbidelli, is zeker een kandidaat voor de MotoGP-titel. Ook hij maakte indruk met zijn Yamaha tijdens de testruns. De Italiaan reed vorig seizoen met een 2019-specificatie van de Yamaha, toch wist hij drie races te winnen. Dit jaar rijdt hij met dezelfde motor, maar hij krijgt updates: “Mijn gevoel na deze eerste test is heel goed. Ik moet Yamaha bedanken, want zij hebben updates meegenomen voor mijn motor en dat is heel fijn om te zien, en bovendien een grote verrassing.”

Team Suzuki
Alex Rins en Joan Mir zijn misschien wel de absolute topfavorieten voor dit seizoen. Mir werd vorig jaar wereldkampioen met een mooi kloofje op Morbidelli. Alex Rins werd dan weer derde in de koningsklasse van de motorsport. Tijdens de testen in Qatar werkte het duo vooral lange runs af, ze lieten nog niet in hun kaarten kijken met een snelle rondes.

Outsiders
Er zijn ook nog een aantal outsiders in het MotoGP-kampioenschap. Jack Miller werd met zijn Ducati zevende vorig jaar. De Ducati leek het tijdens de wintertesten goed te doen, Miller is veruit de sterkste en meest consistente rijder op de Italiaanse motor. Marc Marquez is al negen maanden out door een zware armbreuk. Of hij de eerste race haalt is nog niet zeker, maar als Marquez op een motor zit houd je maar beter rekening met de Spanjaard. De achtvoudige wereldkampioen zal opnieuw zijn vorm moeten zoeken en het woord titelkandidaat schuift ook hij helemaal van zich af. Maar zeg nooit, nooit met Marc Marquez.  

De MotoGP kalender:
28/03                  Qatar                  Losail
18/04                  Portugal             Portimao
02/05                  Spanje               Jerez
16/05                  Frankrijk             Le Mans
30/05                  Italie                   Mugello
06/06                  Catalunya           Montmelo
20/06                  Duitsland           Sachsenring
2706                   Nederland         TT Circuit
11/07                  Finland               KimyRing
15/08                  Oostenrijk          Red Bull Ring
29/08                  Engeland            Silverstone
12/09                  Spanje                Aragon
19/09                  San Marino        Misano
03/10                  Japan                  Motegi
10/10                  Thailand             Buriram
24/10                  Australie             Phillip Island
31/10                  Maleisie              Sepang
14/11                  Spanje                Valencia