Home > #Hoofdnieuws > Vincent Vosse van WRT blikt vooruit op 2021

Vincent Vosse van WRT blikt vooruit op 2021

[et_pb_section admin_label=”section”] [et_pb_row admin_label=”row”] [et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Samen met WRT-teambaas Vincent Vosse blikken we vooruit op het seizoen 2021. Geen DTM dit jaar, maar wel een FIA WEC-campagne met bovendien twee wagens in de 24 uur van Le Mans. WRT is ambitieus voor het komende seizoen, maar heeft ook een rekening te vereffenen in de grootste GT-race van de wereld: “In 2021 willen we er terug staan tijdens de 24 uur van Spa en minimum een podiumplaats behalen.”

Foto’s: ©WRT

DTM
Dit seizoen zal WRT niet aan de start staan van het DTM. DTM stapt af van de toerwagens en dat vindt Vincent Vosse jammer: “Helaas gaan de class 1-wagens vanaf dit seizoen verloren, het was een aparte klasse met hele mooie auto’s. De verandering naar GT3 auto’s is zeker interessant, want we kennen die GT3’s erg goed natuurlijk.” Toch zal WRT niet deelnemen aan DTM in 2021. “We hebben dit jaar voor een ander programma gekozen. Het team is daarom opgedeeld. De rijders van vorige DTM-campagne zullen dit jaar met de LMP2 in ELMS en het FIA WEC rijden. We kunnen helaas ook niet aan alle kampioenschappen in één en hetzelfde seizoen deelnemen, er moeten keuzes gemaakt worden.”

Een terugkeer naar DTM in de toekomst sluit de teambaas zeker niet uit: “We hebben twee heel mooie jaren gehad in DTM. We hebben als team bijzonder veel geleerd. Ik heb nog steeds goeie contacten met DTM dus een terugkeer in de toekomst is zeker mogelijk.”

FIA WEC
Dit jaar zal WRT zijn debuut maken in het World Endurance Championship. Het team zal met een Oreca 07 Gibson deelnemen in de LMP2 klasse. “Het is voor ons helemaal nieuw, we hebben geen ervaring met de auto of met het kampioenschap. Robin Frijns en Ferdinand Habsburg kennen we al goed, daarbij hebben we Charles Milesi. Hij is nieuw bij het team, maar volgens mij is hij een van de toprijders voor de toekomst.”

Het team zal ook voor de allereerste keer de 24 uur van Le Mans rijden. Daar kijkt Vincent Vosse alvast naar uit: “Ik verlang naar de start van het nieuwe seizoen, dat we opnieuw kunnen racen. Daarnaast is er het verlangen naar Le Mans, we zullen er voor de eerste keer deelnemen. Dat is voor ons een heel bijzonder moment.” WRT neemt ook deel aan de European Le Mans Series. Daar zullen Louis Delétraz, Yifei Ye en Robert Kubica met de Oreca 07 rijden.

GT
In de 24 uur van Spa wil het Belgische team terug een podiumplek behalen, dat benadrukt Vosse: “We hebben de laatste jaren niet goed gepresteerd in Spa, we hebben ook veel pech gehad. We zijn niet tevreden met de resultaten van de laatste drie jaar. Dit seizoen willen we terug op het podium staan. De 24 uur van Spa is voor ons een heel belangrijke race. Ons exact programma kunnen we nog niet geven, maar de grote lijnen zijn de Intercontinental GT, de GT World en de FIA GT in Macau.”

Corona
Ook in de autosport hebben we helaas gevolgen van de coronapandemie, enkele races werden uitgesteld of afgelast. Maar ook in de portefeuille van de verschillende teams wordt het virus gevoeld. “2020 was voor iedereen een vervelend jaar, ook financieel. Er zijn partners die liever hun geld ergens anders insteken, of noodgedwongen stoppen. Dan moet je snel op zoek naar andere partners die wel nog willen of kunnen financieren, want onze kosten blijven. Gelukkig hebben we enkele nieuwe partners kunnen aantrekken. Deze crisis is financieel vergelijkbaar met de financiële crisis in 2008, dat was ook een heel moeilijk moment voor de teams. We moeten op ons hoede blijven want het is zeker nog niet voorbij. WRT is gelukkig onderdeel van een sterke groep die ons vooruithelpt. Het is op dit moment lastig, maar we moeten ook positief zijn. We leren hiervan ook veel bij en dat nemen me mee naar de toekomst,” zei Vincent Vosse.

De teambaas hoopt in 2021 alvast op een volle kalender: “Ik hoop dat er geen races van de kalender vallen dit seizoen. We hebben al veel geleerd het laatste jaar hoe we alles veilig kunnen organiseren. Ik denk dat er misschien nog verplaatsingen kunnen zijn maar de meeste races zullen coronaproof plaatsvinden volgens mij.”

De eerste race op de planning van WRT is de 4 uur van Barcelona in de European Le Mans Series op 17 en 18 april.

[/et_pb_text][/et_pb_column] [/et_pb_row] [/et_pb_section]