Home > F1 > F1-wintertesten Bahrein: Hamilton maakt zich geen zorgen na moeilijke start

F1-wintertesten Bahrein: Hamilton maakt zich geen zorgen na moeilijke start

De Mercedes F1 van Bottas en Hamilton kende een moeilijke start van de wintertesten in Bahrein. Op vrijdagochtend zat Bottas vast in de garage na slechts één rondje. Ook in de namiddag kon Hamilton slechts een 40-tal rondjes rijden na enkele kleinere problemen.

Foto’s ©Mercedes

Ook gisteren,zaterdag, ging het voor de Mercedes even fout, Lewis Hamilton maakte een slipper en de auto kwam in het grind vast te zitten. vast te zitten. Lewis geeft toe dat het aanpassen is: “De achterkant van de wagen voelt niet echt geweldig aan door de nieuwe regelgeving, maar we zijn nog steeds op zoek naar de juiste plek.” Toch is de zevenvoudige wereldkampioen niet ongerust: “We proberen ons aan ons programma te houden en de rondes zo efficiënt mogelijk te rijden. We concentreren ons op het begrijpen van de wagen, het heeft geen zin om ons zorgen te maken.”

Valtteri Bottas had op zaterdagnamiddag meer geluk met de Mercedes, hij kon een 60-tal rondjes rijden en wist ook de snelste tijd neer te zetten. “De wintertesten zijn dit jaar zeer beperkt en onder hoge druk, we hebben minder tijd in de auto voor de eerste race. Ik zou blij zijn als we de laatste dag gewoon zonder problemen doorkomen. Vandaag voelde het goed aan en de tijden waren vrij snel. Ik wil gewoon meer rondes rijden en meer gevoel krijgen met de wagen krijgen.”