Home > #Hoofdnieuws > DTM: Ellen Lohr: “Snelle vrouwen kwestie van tijd”

DTM: Ellen Lohr: “Snelle vrouwen kwestie van tijd”

Het is vandaag internationale vrouwendag, en daarom zetten we Ellen Lohr even in de kijker. Lohr is de enige vrouw tot dusver die een DTM-race wist te winnen. Ze geeft ook haar kijk naar de toekomst van vrouwen in de DTM

Foto’s: © DTM

Op 24 mei 1992 werd Ellen Lohr de eerste, en tot dusver enige, vrouw om een DTM-race te winnen. Ze hield voormalig Formule 1 wereldkampioen Keke Rosberg en later DTM-recordkampioen Bernd Scheider achter zich in Hockenheim. Sinds de start van de serie in 1984 raceten tien vrouwen in de DTM.

Volgens Ellen Lohr is het duidelijk: “Vrouwen hebben ook de fysieke eigenschappen die nodig zijn in de autosport.” Vanuit haar perspectief is de ondersteuning veel belangrijker: “Jarenlang is er niet echt vooruitgang geboekt, maar nu gaat het heel snel. Er komen sterke generaties aan via de junior rangen die op een goed niveau zijn om al vrij snel hun stempel te drukken in de DTM.” De voormalige Mercedes-coureur voegt daaraan toe: “Samen met de overstap naar GT3-racewagens in de DTM breekt nu het beste tijdperk aan voor een vrouw om succesvol te zijn in de DTM.”

Ellen Lohr somt nog meer redenen op waarom het perspectief op succes voor vrouwen is verbeterd: “In het algemeen zijn er veel activiteiten in de autosport om meer vrouwen te betrekken. Zo hebben we de W Series als een eenzittercategorie exclusief voor vrouwen, het ‘Women in Motorsport’-initiatief van de FIA of de door Susie Wolff opgerichte organisatie ‘Dare to be different’.”