Home > F1 > F1 2021: Haas werkt al aan 2022 wagen

F1 2021: Haas werkt al aan 2022 wagen

Haas kondigde vandaag de nieuwe auto voor het 2021 F1-seizoen aan, niet alleen de kleurencombinatie was opmerkelijk. Aan de wagen zelf werden en weinig veranderingen aangebracht. Volgens Teambaas Steiner is Haas al bezig met de wagen voor 2022.

Foto’s: © Haas F1 Team

De grote aerodynamica veranderingen werden door de corona-uitbraak een jaar uitgesteld. Om kosten te drukken werden de teams beperkt om hun auto’s aan te passen. Zo zou ongeveer 60% van het chassis van de auto die vorig jaar rondreed overgedragen worden. Om hierop toe te zien kregen de team twee ‘development tokens’. Die konden ze spenderen om grote veranderingen aan het ontwerp van de wagen aan te passen.

Haas heeft die twee ‘tokens’ niet gebruikt. De wagen is natuurlijk wel aangepast aan de technische reglementen voor het 2021 seizoen zoals een nieuwe vloer. McLaren spendeerde de twee ‘tokens’ aan aanpassingen om de nieuwe krachtbron in de wagen te krijgen. Maar Haas heeft dus geen grote veranderingen gemaakt.

Haas werkt nu al aan de wagen van 2022. “We zijn er in januari met het technische team aan begonnen,” zei Steiner. “Wij willen de tijd die we in de windtunnel tot onze beschikking hebben, zo goed mogelijk benutten.

Volgens teambaas Steiner wordt 2021 een transitiejaar: “Het heeft geen zin om op korte termijn zwaar te investeren in het project 2021. Het is beter om te kijken naar de nieuwe 2022 regelgeving.” Met twee rookies, Mick Schumacher en Nikita Mazepin, is het niet vreemd dat Haas deze keuze maakt. De twee kunnen leren in de Formule 1 zonder veel druk op hun schouders. Steiner hoopt door deze tactische keuze in het 2022 seizoen terug vooraan de grid te strijden.