Home > Circuit > Ferrari Challenge: dit weekend wereldfinales 2020

Ferrari Challenge: dit weekend wereldfinales 2020

Dit weekend gaan de uitgestelde finaleraces van de Ferrari Finali Mondali van start. In november werden de races in Misano nog uitgesteld door de coronacrisis. Het evenement gaat nu door achter gesloten deuren met een kleiner deelnemersveld.

Vandaag starten de eerste vrije trainingen op het Misano circuit. Vrijdag en zaterdag worden de laatste races van het Europese en Amerikaanse Challenges afgewerkt. Op zondag vinden de Coppa Shell-finale en de Trofeo Pirelli plaats, de races die beslissen over het Wereldkampioenschap.

Een Belg en een Nederlander

Limburger Roger Grouwels zal zondag meestrijden voor de wereldtitel, de Europese titel heeft Grouwels immers al op zak. Hij staat met zijn team RaceArt-Kroymans aan de start. Grouwels rijdt met zijn grijs/oranje Ferrari 488 Challenge EVO in de Coppa Shell categorie.

Het debuutseizoen was meteen succesvol voor RaceArt-Kroymans. Grouwels kwam elf keer op het podium terecht en heeft de Europese Titel al te pakken. Zondag zal hij strijden voor de wereldtitel, zijn voornaamste concurrent is Bradley Horstmann. De Amerikaan won de Noord-Amerikaanse titel.

John Wartique zal ook aan de start staan van de laatste twee manches van de Ferrari Challenge. De Belg hoopt een podium te behalen in de eindstand van het Europese Kampioenschap. Zondag zal Wartique met zijn Ferrari 488 EVO deelnemen aan de wereldfinale.