Home > #Hoofdnieuws > Autosportwereld.be sprak met Peter Guelinkx

Autosportwereld.be sprak met Peter Guelinkx

Peter Guelinckx maakte enkele maanden geleden kennis met de autosportcompetitie. De Limburgse ondernemer, in het dagelijkse leven eigenaar van A&M Invest met de Groep Delorge (VAG), de BMW Groep Van Osch en Centrauto (Antwerpen) en Jaguar Landrover Limburg, stapte in Assen aan het stuur van een BMW M2 CS en ondertussen wist hij met die wagen al een zege op zijn palmares in te schrijven. Autosportwereld.be sprak met een man die van ’s morgens tot ’s avonds auto en autosport in- en uitademt.

Foto’s: © Creventic

Dagdagelijks ben ik inderdaad met auto’s bezig, maar ik zie dat niet enkel zakelijk, ik hou ook echt van auto’s en bovendien zit competitie in mijn DNA”, start Peter Guelinckx het gesprek. “Ik ben goed 13 jaar geleden met Bert Longin in contact gekomen en na verloop van tijd ben ik sponsor geworden van zijn programma’s in de racerij. Maar daar is het dus niet bij gebleven. Enige tijd geleden ben ik trackdays beginnen rijden met een Ferrari 488 Challenge en eerlijk, dat beviel meteen. De adrenaline, de focus, de fysieke voorbereiding helpen me ook professioneel en tegelijkertijd is het een enorme ontspanning en dat zal het ook moeten blijven, ongeacht de doelen die we ons stellen.

Van l.n.r: Peter Guelinkx, Stienes Longin, Bert Longin en Stijn Lowette aan de PK Carsport BMW M2 CS.

Succes in het Midden-Oosten

Ondertussen stapte Peter Guelinckx over van de trackdays naar de racerij, met een debuut vorig seizoen in een race van de Supercar Challenge op het Nederlandse Assen. “Ik had een BMW M2 CS gekocht en om met die auto ook trackdays te gaan rijden, leek me weinig opportuun. Bovendien was er het idee om met die wagen in de 24 uur van te starten. Om mijn internationale licentie te behalen, diende ik vooraf vier nationale races af te werken en dat werden wedstrijden van de Supercar en Belcar. Ik was meteen verkocht, echt, autosport is gewoon fantastisch om te doen. Wat volgde waren de uithoudingsraces van Dubai en Abu Dhabi met hele mooie resultaten, waarvoor dank overigens aan mijn teamgenoten en PK Carsport.

Dit seizoen zien we Peter Guelinckx ook in de Fanatec GT2 European Series, uiteraard met de nagelnieuwe Audi R8 GT2, een wagen die recent zijn eerste meters op Circuit Zolder afmaalde. “Ik race het hele seizoen, met Bert Longin en kom ook in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux uit en dat met Stienes. Dat is een zeer mooi programma. Ik wil stap voor stap groeien en uiteraard droom ik ook van een 24 uur van Le Mans, maar laten we eerst deze opdracht tot een goed einde brengen. Ik hoop ook dat we elkaar snel gezond en wel terug kunnen ontmoeten op de circuits.