Home > Circuit > F3 Asia: Guanyu Zhou is de kampioen

F3 Asia: Guanyu Zhou is de kampioen

Guanyu Zhou stond er in de eerste races, en in de laatste races van het kampioenschap. Het leverde hem de Aziatische titel op en de felbegeerde 18 punten op zijn superlicentie. Handig om in de binnenzak te hebben, als testrijder voor Alpine F1!

foto’s: ©f3asia.com

De slotrace van het F3 Asia kampioenschap zag dan uiteindelijk een perfecte start van Guanyu Zhou (Abu Dhabi by Prema). Het was voor de Chinees zijn beste start sinds het openingsweekend in januari. Al snel leidde hij met een kleine voorsprong op Pasma (3Y Evans GP) en Daruvala (Mumbai Falcons). Pierre-Louis Chovet (Pinnacle) moest ondertussen in de achtervolging op de vijfde plaats. Hij staarde opnieuw naar de achtervleugel van zijn (ondertussen) aartsvijand Roman Stanek. Een safety car, omwille van een onhandig gespinde Deledda bracht alles weer bij elkaar.

Na de herstart zagen we al snel hetzelfde scenario: Zhou die vooraan wegliep, Pasma en Daruvala die elkaar op de hielen zaten en de Tsjechisch tiener Stanek die Chovet kon afhouden. De ongenadig verder tikkende klok, werkte ondertussen tegen Chovet en uiteraard, volop in het voordeel van raceleider en kampioenschapsleider Zhou. Het zou niet meer veranderen en dus zegevierde Zhou voor Pasma en Daruvala, de 16-jarige Stanek en Chovet.

Zes zeges, het grootst aantal van dit 2021 seizoen, volstonden dus niet voor Pierre-Louis Chovet want het was Zhou, die niet meer won sinds de dubbelslag in het openingsweekend, die aan deze laatste zege genoeg had om de titel in Azië binnen te halen. De Chinees teerde op regelmaat, kreeg een zetje van Dame Fortuna en stond er tenslotte wanneer het er toe deed. Als alles goed is en er geen plotwendingen meer komen, dan kennen we met Alpine F1 Junior driver Guanyu Zhou, de winnaar van het 2021 F3 Asian kampioenschap.