Home > Circuit > F3 Asia: het klassement op zijn kop

F3 Asia: het klassement op zijn kop

Was race 2 in het afsluitende weekend voor de F3 Asia in Abu Dhabi beslissend voor het kampioenschap? Heel wat hommeles op het Yas Marina circuit zorgden ervoor dat de Chinees Guanyu Zhou opnieuw aan de leiding staat, net voor het ingaan van de allerlaatste race.

foto: ©asiaf3.com

Als donderslag bij heldere hemel werd enkele minuten voor de start van de tweede race van het weekend door de organisatie een vernieuwde uitslag van de eerste race van gisteren uitgevaardigd. De zege zou daar gegaan zijn naar Guanyu Zhou (Abu Dhabi Racing by Prema), en dus niet naar Patrick Pasma (3Y Evans GP)! De Fin zou te snel gereden hebben onder gele vlag en kreeg bijf seconden aan de broek. Meteen won ook Chovet (Pinnacle) een positie, maar de zege van Zhou, bracht zijn voorsprong uiteindelijk op 17 eenheden.

Race 2 dan, waarin Chovet bij de start meteen plaatsen wilde goed maken en in aanvaring kwam met de Tsjech Stanek. De opgave volgde voor beiden en dat was heel slecht nieuws voor kampioenschapsleider Chovet. Zhou daarentegen, kon opnieuw zijn pole niet verzilveren en moest opnieuw de zege aan Patrick Pasma laten. Jehan Daruvala (Mumbai Falcons) eindigde als derde.

Al deze perikelen zorgden er wel voor dat Zhou met 232 punten nu opnieuw aan de leiding staat van de tussenstand, één puntje voor Chovet (231). De Chinees vertrekt straks voor de laatste race van het kampioenschap weeral op de pole en moet dus gewoon voor Chovet eindigen.