Home > Circuit > In een notendop: eenzitters

In een notendop: eenzitters

  • F3 Asia – Fransman Pierre-Louis Chovet (Pinnacle) haalde de zege in de slotrace voor de F3 Asia op Dubai. Hij profiteerde daarbij van het feit dat Guanyu Zhou (Abu Dhabi by Prema) pas als vierde over de streep ging om nu duidelijk afstand te nemen in de tussenstand van het kampioenschap. Met een opgave verdween Jehan Daruvala (Mumbai Falcons) definitief uit de titelstrijd. Op Yas Marina zal het dus gaan tussen Chovet, nu aan de leiding met 221 punten, en Zhou, met 189 punten.

  • F4 VAE – Titel voor Enzo Trulli en Cram Racing in de Formule 4 van de Verenigde Arabische Emiraten. De Italiaan haalde het na het afsluitende weekend op Dubai met één punt van de Nederlander Dilano Van ’t Hoff (Xcel). Er was opnieuw een zege voor de pilote uit Abu Dhabi, Hamda Al Qubaisi, in race 1 op vrijdag. Verder won de Rus Vlad Lomko (Mucke) de tweede en derde race van het weekend, de laatste race was voor die andere Rus, Kirill Smal (Xcel). Even was er nog drama voor Trulli, die niet aan de start kwam in race 2, maar een tweede, derde en vierde plaats over het weekend was voldoende om het kampioenschap te besluiten met 319 punten, en dat was er…ééntje meer dan Van ’t Hoff met 318 punten. Smal eindigt derde in de eindstand (289 punten) voor een mooi presterende Al Qubaisi (221 punten).

  • TRS – Matthew Payne won drie van de vier wedstrijden op Manfeild Park en kroonde zich daarmee kampioen in de Toyota Rzacing Series. Billy Frazer turfde ook nog een zege aan maar in het kampioenschap won Payne comfortabel met 287 punten, voor Kaleb Ngatoa (229) en Frazer (201). (foto: ©toyota gazoo racing nz)