Home > #Hoofdnieuws > ELMS 2021: schitterend startveld met WRT

ELMS 2021: schitterend startveld met WRT

Nadat eerder het FIA WEC al een zeer mooie deelnemerslijst kon voorleggen, doet de European Le Mans Series zo mogelijk nog beter. Maar liefst 43 wagens staan er op de deelnemerslijst voor het Europese seizoen 2021, met 16 LMP2’s, 17 LMP3’s en 10 GTE’s.

Van Belgische zijde zien we WRT nu ook in de European Le Mans Series met niemand minder dan ex-F1-rijder Robert Kubica als eerste bevestigde rijder. De andere namen moeten nog volgen. WRT doet het uiteraard met een Oreca 07-Gibson. Het Belgische team moet het opnemen tegen onder meer United Autosports, G-Drive Racing en IDEC Sport die die ieder twee Oreca 07 inzetten.

In LMP3 en GTE zien we geen Belgische teams of rijders, dus ook geen Jean Glorieux (kampioen Le Mans Cup) of Alessio Picariello, de regerende kampioen in LMS GTE. De Karolinger is nu een ‘Gouden’ rijder en dat bemoeilijkt het erg om een programma te vinden.

De aftrap van de European Le Mans is op 18 april in Barcelona, net na de testdagen op dezelfde omloop en de voorlaatste afspraak, op 19 september, is in Spa-Francorchamps.