Home > Circuit > In een notendop: F3-F2-F1

In een notendop: F3-F2-F1

  • FIA F3 – Jackpot voor MP Motorsport want zij schoten de hoofdvogel af met de komst van zowel de kampioen als de vicekampioen in de voormalige Renault Eurocup. Victor Martins en Caio Collet treden in 2021 op voor het Nederlandse team! Verder is er de 19-jarige Israëliet Ido Cohen, die tekende voor Carlin en wordt daar ploeggenoot van ADAC F4 kampioen Jonny Edgar.

  • FIA F2 – De Renault Academy is niet meer…leve de Alpine Academy! De Franse F1 stal gaat met zijn jonge talenten de strijd aan in de Formule 2 want na de promotie van Victor Martins en Caio Collet (zie boven) naar de wachtkamer van de F1 werden ook Guanyu Zhou (Virtuosi) en Christian Lundgaard (ART) bevestigd naast F3 kampioen en speerpunt van de Alpine campagne, Oscar Piastri (Prema).

  • FIA F1 – En in de koningsklasse gonst het van de geruchten, typisch aan het winterseizoen. Zo zou er een plan zijn om drie Grand Prix als testkamer te gebruiken voor een eventuele invoering van een sprintrace. Het zou gaan om de wedstrijden in Canada, Italië en Brazilië. De tweede vrije training op vrijdag zou er worden vervangen door een kwalificatiesessie voor een sprintrace op zaterdag.

  • FIA F1 bis – En Portugal zou opnieuw deel uitmaken van het WK Formule 1. De wedstrijd in Portimao zou op de kalender komen, al moet dat allemaal nog officieel worden bevestigd.