Home > Circuit > F4 VAE: de scene is gezet voor de finale

F4 VAE: de scene is gezet voor de finale

Nadat hij onder dak kwam bij MP Motorsport voor een Spaanse campagne en zijn start in de Europese autosport, kende het Nederlandse talent Dilano Van ’t Hoff een (relatief) minder weekend in de Formule 4 op de omloop van Yas Marina. Het kampioenschap gaat zo wel naar een spannende finale in het volgende weekend.

Een geslaagd tegenoffensief van Enzo Trulli (Cram) in de F4 VAE van afgelopen weekend. De Italiaan haalde een zege en twee podiumplaatsen en profiteerde met een vijfde plaats in de afsluitende vierde race op zaterdag zelfs nog van de diskwalificatie van kampioenschapsleider Dilano Van ’t Hoff. Diens Xcel bolide werd uit koers gezet wegens onregelmatigheden met de remmen. Het werden dus onuitgegeven winnaars naast Trulli met zeges voor Pepe Marti (Xcel) in race2, thuisrijdster Hamda Al Qubaisi (Abu Dhabi by Prema, op foto) en Jamie Day (Xcel). Vooral van Al Qubaisi zagen we een bemoedigende zege want de 18-jarige jonge vrouw uit Abu Dhabi, hield Van ’t Hoff in regel achter zich. Een statement, op zijn minst gezegd, en een hart onder de riem voor de vrouwen in een regio waar autorijden en vrouwen al eens een politiek zeer gevoelig thema zijn.

In het kampioenschap blijft de Nederlander met 275 punten aan de leiding, maar Trulli nadert nu tot op één puntje,met 274 eenheden. Daarachter zien we nog de Rus Kirill Smal (223) en thuisrijdster (177).

Het kampioenschap gaat dus naar een spannend einde met nog vier races te gaan in het afsluitende weekend van 11 tot 13 februari.