Home > #Hoofdnieuws > WRC: Neuville wil dit jaar de titel

WRC: Neuville wil dit jaar de titel

Onze 32-jarige landgenoot Thierry Neuville is ondertussen vijf keer vicewereldkampioen WRC geworden en beschikt over voldoende troeven om ook in 2021 voor de titel te vechten, dat geeft hij aan in een interview op WRC.com

Foto: © wrc.com

Nu Ogier aan het einde van dit seizoen wil stoppen, is het belang van een wereldtitel dit jaar nog groter, is één van de standpunten van Neuville: “Ik jaag al een paar jaar op die titel. Ik heb het gevoel dat we nu het team en de auto hebben om het te doen, dus het is nu aan ons” aldus de Hyundai Motorsport-rijder. “Ik wil de titel winnen nu Sébastien nog in het kampioenschap zit. Het is voor ons erg belangrijk om tegen de echte toppers te vechten en als Ogier verdwijnt, is één van de beste rijders weg. Natuurlijk zijn er nog andere goede rijders in het kampioenschap, maar voor mij zou het waardevoller zijn als ik zou kunnen winnen met Sébastien in het WK. Daarom ziet niemand hem graag vertrekken.”

Het waardevoller zijn als ik zou kunnen winnen met Sébastien in het WK. Daarom ziet niemand hem graag vertrekken.”

Neuville geeft ook toe dat de scheiding met Nicolas Gilsoul aan de vooravond van de Rally van Monte-Carlo verre van ideaal was en een podium met nieuwe navigator Martijn Wydaeghe in de Franse Alpen was het beste wat mogelijk was. Wat de toekomst betreft, is Neuville verheugd om een wedstrijd in eigen land af te werken, met de Ypres Rally Belgium (13 – 15 augustus), de negende manche op de kalender: “Dit jaar volgt nog een erg mooie kalender, met ook een paar nieuwe evenementen. We hebben nieuwe locaties, nieuwe uitdagingen in het verschiet, en ik kijk er enorm naar uit”, besluit Neuville.