Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021 KP10: Neuville sterk, Tänak op minuten

Monte-Carlo 2021 KP10: Neuville sterk, Tänak op minuten

KP10 is de proef van Thierry Neuville geworden. Onze landgenoot was onwaarschijnlijk sterk in de sneeuw tussen Saint-Clément en Freissinieres en reed zichzelf terug in de strijd voor de podiumplaatsen. Sébastien Ogier verloor heel wat tijd, maar blijft voorlopig leider in een spannende en onvoorspelbare wedstrijd.

Foto: © Hyundai Motorsport

Eén echte sneeuwproef, meer was er in de Monte-Carlo 2021 niet nodig om de kaarten opnieuw te verdelen. Leider Ogier gaf aan dat hij “letterlijk geen grip had in zijn Toyota en dat het zeer verraderlijk was.” Uiteindelijk kon hij de schade beperken want zijn teamgenoot Elfyn Evans verloor nog iets meer tijd. Ogier heeft nu 14,3 seconden bonus op Evans, terwijl Rovanperä volgt op 50,3 seconden en Neuville op 51,7. Neuville leek vreemd genoeg niet te tevreden over zijn proef, maar zette wel de toon.

Sordo geeft als vijfde iets meer dan anderhalve minuut toe. Ott Tänak bereikte het einde van de proef met meer dan 8 minuten achterstand. De Est reed een tweede maal lek en met maar één reservewiel, was fors tijdverlies onvermijdelijk De laatste proef van vandaag start om 12u08.