Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: Belgen top in RC5

Monte-Carlo 2021: Belgen top in RC5

We hebben voorlopig één Belgisch leidersduo in de rally van Monte-Carlo, met name Tim Van Parijs en Kurt Heyndrickx in de #92 Renault Clio van PTR. Zij voeren de klasse RC5 aan. Ze doen het met de nagelnieuwe Renault Clio RS Line van Pieter Tsjoen Racing.

De Clio RS Line is het nieuwe product van Renault Sport voor zowel circuit als rally en de eerste ervaring van de beide Belgische teams die er in de Monte-Carlo mee aantreden, is ronduit positief.

Het duo van Parijs-Heyndrickx is na afloop van de tweede dag 42ste algemeen en 1ste in RC5 met een goede minuut bonus op Verlinde-Claerhout, die 46ste zijn. Net daarachter volgt het eerste Franse team, Monnet-Saxemard, in een gelijkaardige Clio RS Line.

Het is een schitterende wagen”, vertelt Tim van Parijs aan Autosportwereld.be. “Ik heb zelden of nooit in mijn carrière een auto in handen gehad die zich zo makkelijk laat besturen en waar je je zo snel aan aanpast als deze. De auto heeft een prima wegligging, een zeer goede versnellingsbak en wat vooral voor beginnende rijders goed is, er is niet veel afstelwerk mogelijk, waardoor je je op het rijden kan concentreren. Dat alles in combinatie met de democratische prijs, maakt deze Clio tot een super product. Ik geloof echt in de mogelijkheden van de Belgische competitie.

Ondertussen tonen de Belgen ook wat ze kunnen in en om Gap. Het duo van Parijs-Heyndrickx startte wat moeizaam met een schuiver en een lekke band in KP1, maar ondertussen is de top 50 een feit. “En we leiden onze klasse. Ik wil echt die top 50 vasthouden, want dan kunnen we aan de slotdag beginnen, die is enkel voor de eerste 50 weggelegd. Maar laten we nu focussen op zaterdag. Deze Monte-Carlo is echt niet makkelijk, getuige de proeven van vandaag. Morgen zal het er niet makkelijker op worden, zeker met sneeuw vanaf 1000 meter hoogte.”