Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: de Belgen in prima doen

Monte-Carlo 2021: de Belgen in prima doen

De tweede dag van de Monte-Carlo is achter de rug en opvallend, alle Belgen zijn er nog bij en staan bovendien in de top 50 die zondag aan de slotdag mag beginnen. Uiteraard is Thierry Neuville de best geplaatste, maar ook buiten WRC doen onze landgenoten het goed.

Voor de goede orde, de laatste proef werd na de crash van Loubet geannuleerd en dus konden enkel de deelnemers in WRC en enkele WRC2-teams de KP afwerken. De overige crews dienden de KP aan een normaal tempo af te leggen en ze keerden ondertussen naar het servicepark terug.

In WRC2 leidt Andreas Mikkelsen en de Noor heeft in zijn Skoda maar liefst 47 seconden bonus op het duo Fourmaux-Jamoul in de Fiesta van M-Sport. In WRC3 is het al Frans en Citroën wat de klok slaat, met in volgorde Rossel, Bonato en Ciamin, terwijl Cedric De Cecco (Skoda) en Davy Vanneste (Citroën) de plaatsen vijf en zes innemen, achter de Oostenrijker Neubauer (Ford). Onze landgenoten zijn 20ste en 26ste algemeen, met tussen hen in, op de 23ste plek, Kevin Abbring en Pieter Tsjoen (VW Polo) die buiten WRC3 rijden. Cedric Cherain is 42ste, maar de Luikenaar had problemen met de stuurbekrachtiging van zijn Skoda. In RC5 tot slot, leidt Tim van Parijs, voor Benoit Verlinde, beide in een Renault Clio van PTR. Voorlopig bezetten zij bovendien beide een plek in de top 50!