Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021 KP5: Ogier onaantastbaar

Monte-Carlo 2021 KP5: Ogier onaantastbaar

Sébastien Ogier is rijles aan het geven in de Monte-Carlo. De regerende wereldkampioen won de drie proeven van de ochtendlus en heeft ondertussen al een bonus van 11,3 seconden op zijn dichtste achtervolger, Elfyn Evans, zijn teamgenoot bij Toyota. Thierry Neuville maakte deze ochtend heel duidelijk een foute bandenkeuze en volgt al op meer dan een minuut van de ongenaakbare Fransman.

Neuville’s pech begon al vroeg, want zijn ouvreurs konden na een incident niet het voorziene werk doen. Dat maakte het werk voor de crew uiteraard niet makkelijk. De keuze voor drie softs en drie ‘studs’ was dan ook duidelijk niet de juiste, gezien er enkel in KP3 wat ijs en sneeuw lag. Hoe dan ook, onze landgenoot is nu vijfde, op meer dan een minuut van de leider en mag zijn ambities bijstellen.

Toyota is ijzersterk op deze tweede dag, met een voorlopige één-twee en slechts een derde plek voor Hyundai, met Ott Tänak (+24,8”). De Est heeft die derde plek dan nog enkel als gevolg van de straftijd van 10 seconden voor Kalle Rovanperä, die vierde is op 28,2 seconden.

De Belgen laten zich opvallen

In WRC2 haalde Fourmaux, met naast zich onze landgenoot Jamoul, de scratch binnen. Andreas Mikkelsen blijft er wel souverein leider. In WRC3 is Cedric De Cecco nog steeds vierde (en 19de in het algemene klassement, dat kan tellen). Davy Vanneste schuift op naar de zesde plaats. Cedric Cherain zakte naar de twaalfde stek. Tim van Parijs blijft zich in de kijker rijden met de PTR Clio RS en leidt nog steeds in RC5, voor Benoit Verlinde. De heren bezetten de 42ste en 44ste plaats in het algemene klassement!

Om 12u17 en 13u38 volgen de resterende proeven van de tweede dag.