Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: Tänak wint, Suninen crasht

Monte-Carlo 2021: Tänak wint, Suninen crasht

De eerste KP van de Monte-Carlo en dus van het seizoen 2021 bracht de deelnemers van Saint-Didier naar Corps en dat over 20,58 kilometer op nat asfalt. Ott Tänak gaf meteen aan dat er met hem zal moeten rekening gehouden moeten worden. De Est was in zijn Hyundai i20 WRC de snelste van het lot en dat met een defecte ruitenwisser…

Het helpt niet echt dat de ruitenwisser niet werkte”, was de laconieke commentaar van Tänak aan de finish in Corps, maar dat belette hem er niet van om de beste chrono neer te zetten. In het kamp van Toyota was Kalle Rovanperä de snelste, voor Elfyn Evans en Sébastien Ogier op 3, 3,5 en 3,6 seconden. Achter het trio van Toyota moesten Neuville en Wydaeghe al bijna vier seconden toegeven om de vijfde tijd neer te zetten bij hun debuut als teams. Dani Sordo (Hyundai) verloor al twintig seconden in de eerste proef van de dag en lijkt uitgeteld voor de zege.

Het eerste slachtoffer van de opener van de dag was zonder meer Teemu Suninen, die de snelste voorlaatste split reed, maar net voor de finish hard crashte… M-Sport mag het meteen zonder de Fin stellen.

KP2 – Saint-Maurice – Saint-Bonnet start iets na drie uur.