Home > #Hoofdnieuws > Monte-Carlo 2021: ŠKODA sterk vertegenwoordigd in WRC2 en WRC3

Monte-Carlo 2021: ŠKODA sterk vertegenwoordigd in WRC2 en WRC3

De Monte-Carlo is de opener van het WRC-seizoen, maar ook van het seizoen in WRC2 en WRC3. Waar Toyota, Hyundai en Ford de spelers in het WK zijn, is één van dé best vertegenwoordigde merken in WRC2 en WRC3 uiteraard ŠKODA.

Het Tsjechische merk doet een beroep op Toksport WRT voor twee ŠKODA FABIA Rally2 evo in WR2, meer bepaald voor Andreas Mikkelsen en Ola Fløene enerzijds en Marco Bulacia en Marcelo Der Ohannesian anderzijds. Ook Movisport zet nog een Fabia in (Brazolli-Barone). Daarnaast starten er nog eens zestien Skoda Fabia voor privéteams in onder meer WRC3.

Met Andreas Mikkelsen legt ŠKODA zijn troeven meteen op tafel en kennen we de topfavoriet op de titel. De Noor won in 2011 en 2012 al het IRC met ŠKODA en pakte ondertussen diverse zeges met de Tsjechische constructeur, waaronder eind 2020 een overwinning in de finale van het WK, in Monza in WRC3. “Mijn doel is duidelijk om de titel met ŠKODA te behalen”, geeft hij aan. “De Monte-Carlo ligt me en dus zou ik liefst met een zege starten.” ŠKODA maakte overigens zijn debuut in de Monte-Carlo al in 1936, met een tweede plaats in de klasse tot 1.500 cc.

In WRC2 starten acht teams, met naast ŠKODA ook VW, Hyundai, Citroën en Ford. Onze landgenoot Renaud Jamoul zit rechts van de Fransman Adrien Fourmaux in een Ford Fiesta. In WRC3 doen zowel Cédric Cherain, als Cédric de Cecco het met Skoda.