Home > #Hoofdnieuws > Dubai 24: 54 auto’s en heel wat Belgen

Dubai 24: 54 auto’s en heel wat Belgen

Creventic heeft vandaag zijn deelnemerslijst voor de 24 uur van Dubai (15-16 januari) wereldkundig gemaakt. 54 wagens nemen woensdag de start van de eerste vrije trainingen en onder hen zeventien GT3’s die onderling zullen uitmaken wie de 16de editie van de klassieker gaat winnen. Ook heel wat Belgen zakken naar het zonnige Dubai af, met één volledig tricolore team.

In GT3 zien Mercedes-AMG, Porsche, Lamborghini, Audi, Dodge en McLaren, al zetten die laatste twee merken geen auto in de GT3-Pro klasse in. Daar zien we acht wagens met HRT en Racetivity voor Mercedes, Herbert Motorsport, Dinamic Motorsport en GPX Racing voor Porsche, WRT en Attempto voor Audi en tot slot GRT voor Lamborghini. Van Belgische zijde strijden Louis Machiels en Dries Vanthoor met WRT voor de zege. WRT won eerder al in 2016. In GT3-Am zien we geen Belgen, net als in de klasse GTX met voornamelijk Lamborghini Huracán Super Trofeo.

Wel Belgen vinden we in de fel bevochten 991-klasse, met een tiental identieke Porsche. Speedlover zet twee exemplaren in voor Dons-Paque-Ooms-Van Hover-Blanchemain (Fra) en Lietart-Hensen-Wils-Van Hover-Mouez (Fra). Tot slot zijn er zes GT4’s, met het Belgische trio Verdonck-Gillion-Lémeret in de PROsport Aston Martin Vantage GT4.

Toerwagens

Maar liefst dertien TCR-wagens zien we in Dubai, met drie Belgische Audi RS3 LMS DSG, één voor QSR (vader en zoon De Breucker en David Drieghe en de Duitser Yevgen Sokolovskiy) en twee exemplaren voor AC Motorsport, met onder meer Mathieu Detry. Last but not least is er nog een vrije toerwagenklasse met onder meer de BMW M2 CS Racing van PK Carsport voor vader en zoon Longin, Stijn Lowette en Peter Guelinckx, meteen het enige volledige Belgische team aan de start van de race.