Home > #Hoofdnieuws > WRC 2021: Autosportwereld.be sprak met Renaud Jamoul

WRC 2021: Autosportwereld.be sprak met Renaud Jamoul

Renaud Jamoul kreeg eerder deze week een laat maar schitterend kerstcadeau, in de vorm van een volledig programma in WRC2, met bovenop enkele wedstrijden in WRC. Onze landgenoot is al enkele jaren de vaste corijder van de jonge Franse belofte Adrien Fourmaux. Het duo doet het dit seizoen opnieuw in samenwerking met M-Sport Ford.

Foto’s: © M-Sport

Inderdaad, fantastisch”, vertelt Renaud aan Autosportwereld.be, “maar vergis je niet voor ons is de prioriteit het seizoen in WRC2, met zeven wedstrijden. Welke rally’s we gaan rijden, is nog onzeker, maar we starten in principe met de Monte Carlo en de sneeuwrally, mogelijk de Arctic dus. Wat de rest van het seizoen brengt, weten we ook: met name een totaal van zeven deelnames aan WRC2 en de rest in WRC. Om de kalender concreet in te vullen, daar is het te vroeg voor.

Hoe belangrijk is jullie deelname in WRC2 voor M-Sport?

Enorm belangrijk. Wagens verkopen, waaronder de Rally2-versie van de Fiesta (voorheen R5), is de corebusiness van het bedrijf van Malcom Wilson en hoe succesvoller die wagens in WRC2 zijn, hoe beter voor zijn verkoop. Wij hebben daarom als opdracht om voor de titel te strijden, maar ook om wedstrijden te winnen, want het gaat evengoed om de pure snelheid. Dat vertaalt zich dan in interesse en verkoop wereldwijd. Ook in België zouden we de nieuwe versie van de Fiesta moeten zien.

Anderzijds moet rijden in WRC toch de droom zijn?

Uiteraard, zeker omdat we een eerste kennismaking met de WRC-wagen hadden in 2020 tijdens een evenement in Italië en we waren al onder de indruk. Bovendien is 2021 het laatste seizoen met de huidige generatie WRC-wagens, die werkelijk onwaarschijnlijk zijn en met niets te vergelijken vallen. We zijn dan ook blij met de geboden kans en zullen zo goed mogelijk trachten te presteren, al is natuurlijk de eerste doelstelling ervaring op te doen.”