Home > Circuit > Clio Cup Europe: met raceweekend tijdens 24 Hours of Spa

Clio Cup Europe: met raceweekend tijdens 24 Hours of Spa

Na de lancering van de Franse en Spaanse serie, breidt de “New Clio Cup” uit naar twee bijkomende nationale kampioenschappen en een regionale serie. De diverse kampioenschappen kruisen geregeld elkaars pad en vormen zo de Clio Cup Europe.

foto’s: ©renault sport

De Clio Cup France en de Clio Cup Espana krijgen er de Clio Cup Central Europe en de Clio Cup Italia bij. Een succes story nog maar eens en dat in het jaar dat de Clio Cup zijn dertigste verjaardag viert.

De serie wordt dus in de kijker gezet. Eerst en vooral door de creatie van een Clio Cup Europe met 15 zorgvuldig uitgekozen evenementen uit de diverse series, die zo 30 races vormen. De beste 20 daarvan worden in rekening gebracht voor het toekennen van de titel. De organisatie ligt bij Renault Sport en de reglementering op deze meetings zal gelijk zijn voor iedereen.

Clio Cup Endurance op Spa

Daarnaast is er een onuitgegeven Clio Cup “Endurance”. Dat wordt een buiten kampioenschap staand evenement van drie races, die worden verreden in het voorprogramma van de fameuze 24 Hours of Spa!