Home > Circuit > Aanstormend talent, de Franse school (1): Ayumu Isawa en Ren Sato

Aanstormend talent, de Franse school (1): Ayumu Isawa en Ren Sato

Ondertussen is er weer een nieuwe generatie doorgebroken naar de F1. Schumacher, Mazepin en Tsunoda hebben al zitjes en in de coulissen staan de testrijders als Aitken, Ilott, Fittipaldi, Zhou en gelijkgestemden klaar om de pas te zetten. Maar wie zal de volgende lichting uitmaken? We zien her en der toch wat tieners die net dat ietsje meer boven het pak uitsteken. Maakt u even kennis.

foto: ©ffsaacademy

Eerder dan hun nieuwe poulains in het spoor te zenden van Tsunoda en Matsushita, koos Honda ervoor hun nieuwe eenzitter-hoop eerst op “stage” te sturen naar Frankrijk en de FFSA Academy.

Isawa, geboren in 2001, begon met karten in 2005 en verzamelde ondertussen een resem aan Japanse kart titels in de Rotax Max, van de kadettenreeksen tot de X30 in 2017. Daarna doorliep hij een paar leerjaren in de Japanse F4 en de Formule Renault Asia en werd vervolgens als 2019 Suzuka Racing School kampioen naar Frankrijk gestuurd.

Opmerkelijk, Isawa wordt als zijn schaduw gevolgd door zijn leeftijdsgenoot Ren Sato (de 2019 Japanse F4 kampioen, die trouwens geen familiebanden heeft met Takuma Sato!). Beide heren verpulverden in 2020 de tegenstand in het Franse F4 kampioenschap, met de titel voor Isawa en Sato op de tweede plaats.

Het ziet ernaar uit dat Isawa en Sato aan een steile klim bezig zijn richting de top. Maar waar ze zich daar gaan vestigen is nog wat koffiedik kijken, aangezien Honda zich in de F1 heeft teruggetrokken als motorenleverancier. Maar we zien de heren wel vlotjes richting F3 en F2 evolueren in de komende twee jaren.

ZIE OOK: