Home > #Hoofdnieuws > BRC 2021: start in mei?

BRC 2021: start in mei?

In een interview met la Derniere Heure heeft Christian Jupsin, één van de nieuwe namen binnen de organisatie van het Belgische rallykampioenschap zich zeer pessimistisch uitgelaten over de kansen om wedstrijden te zien voor pakweg april of mei. Hij twijfelt hard aan de mogelijkheid om in februari de Haspengouw het seizoen te zien aftrappen.

Ik denk dat de Wallonie, voorzien in mei, goed 80% kans heeft”, is één van de vaststellingen die Jupsin doet. “We willen sowieso weer met publiek rijden gezien het economische belang daarvan voor de sport en wedstrijden in het eerste trimester van 2021 lijken me dus onwaarschijnlijk.” Hiermee zet Jupsin de Haspengouw dus op de helling en hij geeft blijk van realisme, want de Spa rally verhuist naar… december.

In een reactie aan Autosportwereld.be verklaar Benny Giebens, de man achter de Haspengouw, dat ze in overleg zijn met de RACB en het Vlaams Ministerie van Sport om te kijken wat de opties zijn. Hoe dan ook, het sociale leven en daarmee ook de evenementen lijken nog niet meteen na 1 januari terug op gang te komen.