Home > Circuit > Eenzitter > In een notendop: Formule 2

In een notendop: Formule 2

  • Sakhir Test dag 2 – Het was opnieuw Jehan Daruvala (Carlin) die zich de snelste toonde van de tests op dag 2 in Sakhir. In de ochtend was het nog Ralph Boschung (Campos) die de besttijd zette maar de baan was duidelijk beter in de namiddag. Daruvala was deze keer sneller dan Robert Shwartzman (PREMA Racing) en Dan Ticktum (Carlin).

  • Exit Pedro Piquet – De zoon van voormalig wereldkampioen Nelson Piquet trekt de deur dicht van de F2. De Braziliaan liet in een bericht op sociale media weten dat hij in deze moeilijke tijden besefte hoeveel het zou kosten om in de F1 te geraken. Buiten het feit natuurlijk dat Pedro tot nu toe maar magere resultaten in de F2 kon voorleggen. We lezen tussen de lijnen: ook ten huize Piquet komt de bodem van de schatkist in zicht. Wat Pedro Piquet volgend jaar zal uitvoeren, is nog niet geweten.

  • F1 Young Driver test – Opnieuw enkele F2 namen voor de Young Driver tests van 15 december in de F1 op Abu Dhabi, na afloop van het seizoen volgende week. Bij Alpha Tauri zal Trident rijder Marino Sato naast Yuki Tsunoda optreden. Bij Red Bull zien we dan weer de Est Juri Vips (die dit seizoen een goede invalbeurt maakte voor Gelael) en routinier Sébastien Buémi.

  • Nikita Mazepin – De Rus, zoon van een wel zeer goed in de slappe was zittende vader, heeft zich in nesten gewerkt. Nu ja… hij zette een filmpje op het internet van een avondje uit. Nikita wilde de bloemetjes buiten zetten na het seizoen en hij deed dat in gezelschap van een rondborstige dame, waarna zijn handen afdwaalden naar een plaats, tja, waar in dat geval de handen wel eens willen naar afdwalen. Het schoot in alle geval al in het verkeerde keelgat bij zijn nieuwe werkgever Haas F1, die het gedrag van de Rus onaanvaardbaar noemden. Nikita beloofde zich voortaan te gedragen naar de standaarden die gelden in de F1 (geeuw…) en zonder twijfel zette papa Mazepin achter de schermen zijn krabbel onder een bankbriefje met meerdere nullen. Daarmee zullen de gemoederen waarschijnlijk wel worden gesust.

foto: ©fiaformula2 media