Home > Circuit > Eenzitter > F2: de rijders voor de test in Bahrein

F2: de rijders voor de test in Bahrein

De FIA Formula 2 begint aan hun einde-seizoenstesten op de omloop van Sakhir. De kans voor heel wat rijders om in deze driedaagse test de F2 bolides aan de tand te voelen.

foto: ©fiaformula2 media

Van Robert Shwartzman was al geweten dat hij bij Prema zou blijven voor 2021. Hij mag er kennismaken met zijn nieuwe teamgenoot: kersvers FIA F3 kampioen Oscar Piastri.

Felipe Drugovich wisselt van MP Motorsport naar UNI-Virtuosi en mag zich onmiddellijk bewijzen tegenover huisrijder Guanyu Zhou. Op de derde dag neemt Clément Novalak het over van de Chinees. Bij Carlin krijgt de nieuwbakken F2 winnaar Jehan Daruvala de Brit Dan Ticktum naast zich. Bij Hitech Grand Prix krijgen we Red Bull Juniors Jüri Vips en Liam Lawson, bij ART Grand Prix rijden Christian Lundgaard en F3 vicekampioen Théo Pourchaire.

MP Motorsport doet het met de Duitser Lirim Zendeli, die wordt vergezeld van Louis Delétraz. En dat betekent dat er bij Charouz Racing System plaats is voor een andere Duitser, David Beckmann, die F2 vicekampioen Callum Ilott op bezoek krijgt voordat Guilherme Samaia het de volgende twee dagen overneemt. Blijven er nog Marcus Armstrong en Roy Nissany bij DAMS, Ralph Boschung en Logan Sargeant bij Campos Racing en Matteo Nannini en veteraan Roberto Merhi bij HWA Racelabs.

Novalak zal naast UNI-Viruosi ook rijden voor het Italiaanse Trident. Hij wordt er afgelost door de Nederlander Bent Viscaal terwijl ook Marino Sato zal verder werken met de Italianen.