Home > #Hoofdnieuws > WRC Monza: Ogier zet meteen druk op Evans

WRC Monza: Ogier zet meteen druk op Evans

De ACI Rally Monza is van start gegaan. De 4,3 kilometer lange opener op en om het circuit nabij Milaan deed ons onwillekeurig terugdenken aan de toeschouwerproeven in de jaren ’80 in de RAC Rally in Groot-Britannië. Sébastien Ogier (Toyota) startte het sterkst met een beste chrono, een halve seconde sneller dan Thierry Neuville (Hyundai). Ott Tänak (Hyundai) gaf als derde al twee seconden toe, Elfyn Evans (Toyota) bijna drie.

Foto: © WRC

Knap werk van de organisatoren in Monza, want de eerste proef was een mix van trage en snelle passages op asfalt, onverhard en een bijzonder glad stukje gras waar Katsuta (Toyota) zich meteen verslikte. De Japanner was de eerste opgever van de wedstrijd.

Dat dit een zware wedstrijd zal worden, is deels te danken aan de weergoden. De wegen in het park liggen er bijzonder glad en verraderlijk bij en de sneeuw op zaterdag kan een extra factor worden. Hoe dan ook, Ogier zette meteen druk op Evans en bij deze tussenstand houdt Evans amper één punt over op de Fransman, met dien verstande dat er ook nog de Powerstage is…

Neuville toonde ook dat hij maar één ding wil: winnen. “Voor de constructeurstitel uiteraard, maar als ik dan toch vooraan sta, is alles nog mogelijk”, vertelde hij net voor de start. En dat klopt, hier kan alles nog gebeuren.

Morgen, vrijdag, zijn er vijf proeven, allemaal rond de F1-omloop:

  • KP2 – Scorpion 1 (13,43 km) 07u58
  • KP3 – Scorpion 2 (13,43 km) 10u08
  • KP4 – Cinturato 1 (16,22 km) 12u38
  • KP5 – Cinturato 2 (16,22 km) 15u08
  • KP6 – PZero Grand Prix 1 (10,31 km) 17u38