Home > Moto > MotoGP > MotoGP: thuiszege Oliveira en Moto2 titel voor Bastianini

MotoGP: thuiszege Oliveira en Moto2 titel voor Bastianini

Moto2 met nog één titel te begeven, en MotoGP, met nog wat bekers als het vice-wereldkampioenschap en de definitieve uitslag voor het constructeurskampioenschap uit te delen. Dat gaf nog aanleiding tot twee boeiende wedstrijden. Bastianini mocht een kroon op het hoofd zetten en Miguel Oliveira maakte er in eigen huis een demonstratie van in de MotoGP.

foto’s: ©motogp.com

Het werd in Moto2 een zege voor de Australiër Remy Gardner (Onexox TKKR SAG Kalex). Dat zat er al een tijdje aan te komen en met deze staat de naam Gardner opnieuw in de boeken. Remy is immers de zoon van “legende” Wayne Gardner. Hij moest daartoe Luca Marini (SKY Racing Team VR46 Kalex) van de zege zetten. De Italiaan had alle punten nodig om zijn kansen op de titel open te houden maar uiteindelijk was er weinig te beginnen tegen Gardner, die eens aan de leiding, al snel wegliep en de winst pakte voor Marini en een onverwoestbare Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS Kalex). Zelfs Marco Bezzecchi kwam met zijn Sky VR46 machine nog aanklampen op de vierde plaats. Iedereen deed dus een beetje wat er moest gedaan worden. Zo ook Enea Bastianini (Italtrans Racing Team Kalex), die heel de race de situatie leek te beheersen en uiteindelijk naar een vijfde plaats reed. Voldoende voor “Bestia” om de titel te halen. Marini pakt met zijn tweede plaats ook het vicekampioenschap. We zien de beide heren volgend seizoen één klasje hoger terug, in de MotoGP.

Oliveira: thuiszege voor Portugees

In MotoGP kregen we een podium met een verhaal. Miguel Oliveira gaf vanop pole de privé-Tech3 KTM de sporen en keek nooit meer om. Hij won met een riante voorsprong.

Achter Oliveira pakte Jack Miller met de Pramac Ducati nog een bijna zekere tweede plaats af van Franco Morbidelli (Petronas Yamaha). Miller brengt zo de constructeursbeker naar Ducati, Morbidelli legde met een nieuw podium het vicewereldkampioenschap vast. De nieuwbakken wereldkampioen Joan Mir moest opgeven met technische problemen op zijn Suzuki.