Home > #Hoofdnieuws > BRC: N-VA-burgemeester verbiedt rally in Maarkedal

BRC: N-VA-burgemeester verbiedt rally in Maarkedal

Maarkedal verbiedt een tweede komst van de Aarova Rally van Oudenaarde op zijn grondgebied, dat liet de N-VA-burgemeester Joris Nachtergaele aan de regionale zender AVS weten.

Dit seizoen was de Aarova Rally van Oudenaarde de enige wedstrijd van het Belgian Rally Championship na de lockdown en die wedstrijd, een organisatie van Club Superstage, verliep zonder enig incident. Toch plooit de N-VA-burgervader voor de eisen van de actiegroep ‘Geen Rally in Maarkedal’. “Er waren heel wat voor- en tegenstanders, het was een dag waarop heel wat mensen hun passie konden beleven, een dag die bovendien goed is verlopen” vertelde de burgemeester Joris Nachtergaele aan AVS. “Maar we moesten een afweging maken en dan komt het neer op kleine zaken die nu in het nadeel van de rallysport uitdraaien.

De beslissing van Maarkedal wil niet zeggen dat de Aarova Rally van Oudenaarde niet meer zou plaatsvinden, in tegendeel de wedstrijd is één van de elf kandidaten voor een plaats op de nationale rallykalender, die we voor het einde van dit kalenderjaar zullen kennen.