Home > Moto > Internationaal > WorldSBK: test in Jerez met Loris Cresson

WorldSBK: test in Jerez met Loris Cresson

In Jerez waren er al de eerste einde-seizoens tests voor de World Superbike. Jonathan Rea kreeg er de beschikking over de nieuwe Kawasaki voor het 2021 seizoen en zette gisteren gelijk de beste tijd.

foto’s: ©worldsbk.com

In de eerdere sessie zette Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Junior Team) de snelste tijd en daarmee blijft de Amerikaan indruk maken.

Ook aanwezig is onze landgenoot Loris Cresson die bij OUTDO Kawasaki (Team Pedercini Racing) vooral kilometers wil maken in zijn overgang van Supersport naar Superbike. Logisch dan ook dat hij in de twee sessies als elfde en laatste genoteerd stond, maar hij legde wel 160 rondes af. Hij kende ook twee valpartijen, maar die horen nu eenmaal bij het leerproces.

Cresson maakte afgelopen 17 en 18 oktober op Portimao zijn debuut in het WK Superbike. “Ik wist dat het vooral een leer-weekend zou worden. Maar uiteindelijk ben ik toch tevreden over mijn prestatie. Ik eindigde als 18de maar was fysiek en mentaal helemaal uitgeput.

Jonathan Rea (©worldsbk.com): het nieuwe “groene beest” ziet er nog even koolstof-zwart uit, maar is wel al goed voor een besttijd