Home > #Hoofdnieuws > GT World Paul Ricard: AF Corse en Pier Guidi winnen en vieren titel

GT World Paul Ricard: AF Corse en Pier Guidi winnen en vieren titel

AF Corse Ferrari en Alessandro Pier Guidi zijn de nieuwe kampioenen in de GT World Endurance. De Italiaan won samen met zijn gelegenheidsteamgenoten Tom Blomqvist en Come Ledogar de afsluitende race in Paul Ricard en hij stelde zo zijn titel en de titel voor zijn team veilig. AF Corse pokerde bij de laatste pitstop met een wissel van maar twee banden en de race en de titel waren binnen.

Foto: © SRO

Na een wedstrijd met amper één safetycar bleven de verschillen vooraan uiterst klein. De beslissing viel uiteindelijk na de laatste pitstops. Op de lijn had de AF Corse Ferrari 488 GT3 amper twee seconden over op de Porsche 911 GT3-R van Campbell-Pilet-Jaminet, meteen ook de voornaamste concurrent in de titelstrijd. Pier Guidi en AF Corse mochten na zes uur racen aan het vieren.

De FFF Lamborghini van Lind-Mapelli-Caldarelli werd derde, net voor twee WRT Audi R8 LMS, met Vanthoor-Weerts-Mies en Van der Linde-Ineichen-Bortolotti. Fred Vervisch werd negende in de Attempto Audi R8 LMS. Maxime Soulet (Bentley) kende pech, net als Louis Machiels (Ferrari). Adrien De Leener (Porsche) en Baptiste Moulin (Lamborghini) moesten het stellen met een zesde en achtste plaats in Silver.

In de eindstand gaat AF Corse Ferrari, de GPX Porsche van Campbell-Pilet-Jaminet vooraf. In Silver en Pro/Am gingen de zeges in de slotrace en de titels telkens hand in hand, met respectievelijk Kujala-Schandorff-Macdowall (Lamborghini) en Goodwin-West (Aston Martin). CMR Bentley wint in Am.

In de algemene eindstand van de GT World Endurance wint de Bulgaar Timo Boguslavskiy (AKKA Mercedes), voor onze landgenoten Dries Vanthoor en Charles Weerts die op negen punten stranden. Charles Weerts en Dries Vanthoor wonnen eerder dit seizoen al de titel in GT World Europe Sprint. WRT pakt de titel ‘overall’ bij de teams.