Home > Circuit > FIA WEC: Goodyear sluit seizoen sterk af

FIA WEC: Goodyear sluit seizoen sterk af

Goodyear sloot het eerste FIA ​​World Endurance Championship (WEC)-seizoen ​​met een perfect resultaat op zaterdag af, aangezien de partnerteams van de bandenfabrikant als eerste en tweede eindigden in de klasse LMP2 en dat in de 8 Hours of Bahrain, de afsluiter van het WK Uithouding 2019-2020.

Foto’s: © Goodyear

Jackie Chan DC Racing en Jota Sport leidden het grootste deel van de acht uur durende race, om zo het 15 maanden durende WEC-seizoen af ​​te sluiten met het beste resultaat van Goodyear tot nu toe. Beide teams doen het met Goodyear Eagle F1 SuperSport-racebanden sinds de start van het WEC-seizoen op Silverstone in september 2019.

De rijders Will Stevens, Ho-Pin Tung en Gabriel Aubry behaalden de overwinning in de LMP2-klasse in de Jackie Chan DC Racing #37 Oreca 07 Gibson. De drie rijders hadden op de meet 1,894 seconden voor op de Jota Sport-rijders Antonio Felix da Costa, Anthony Davidson en Roberto Gonzalez, ook in een Oreca. Aubry viel op luttele minuten van het einde Felix da Costa aan in de strijd om de zege, nadat de Portugees na een snellere pitstop de leiding had overgenomen.

De beide wagens op Goodyear rubber, beide door het Britse Jota Sport ingezet, reden de race uit op Goodyear’s medium B-spec-band, die halverwege het seizoen werd geïntroduceerd, met het oog op de 24 uur van Le Mans in september. Teams hadden dit weekend de B-specificatie en de zachtere A-spec compounds tot hun beschikking. Gezien de warmere avonduren werd de medium-band de eerste keuze. De omgevingstemperatuur en baantemperaturen bleven hoog tijdens de race, die om 22.00 uur lokale tijd eindigde – enkele uren na de zonsondergang om 16u49.

Mike McGregor, Goodyear’s Endurance Program Manager, legt uit: “Een perfecte manier om ons eerste seizoen in het World Endurance Championship af te sluiten. We hadden geen beter resultaat kunnen behalen dan eerste en tweede met onze beide auto’s en die resultaten zijn een bewijs van het harde werk van iedereen in ons team. Ik wil de Jota Sport-crew van harte bedanken voor een succesvol seizoen. Nu begint het harde werk voor 2021.

Vanaf volgend seizoen levert Goodyear elke LMP2-auto in WEC, de European Le Mans Series en de 24 uur van Le Mans.