Home > Circuit > In een notendop: Nascar, WTCR en F1

In een notendop: Nascar, WTCR en F1

  • NASCAR – Alon Day heeft de tweede race van de NASCAR Whelen Euro Series in Kroatië gewonnen. Hij haalde het voor Loris Hezeman en Nicolo Rocca. Day heeft nu, samen met de Spanjaard Ander Vilariño, 22 zeges in de serie. De PK Carsport-rijder leidt ook stevig in het kampioenschap. Marc Goossens werd vijfde en beste Belg, Stienes Longin, de winnaar van race 1, eindigde na een fout negende.
  • FIA WTCR -Santiago Urrutia heeft de laatste race van het WTCR 2020 gewonnen, voor zijn teamgenoot bij Lynk & Co, Yann Ehrlacher. De jonge Fransman was eerder op de dag wereldkampioen geworden. Jean-Karl Vernay werd derde en houdt zo Gilles Magnus, die negende werd, van het eindpodium van de WTCR en van winst in de WTCR Trophy. Magnus blijft wel nipt vijfde in het WK. Yvan Muller, de oom van wereldkampioen Ehrlacher, is overigens vicekampioen. Familiezaken noemen ze zoiets. (Foto: © WTCR)
  • F1 – Max Verstappen heeft uiteindelijk geen straf gekregen voor zijn fout bij het verlaten van de pitlane na een reguliere pitstop.