Home > #Hoofdnieuws > WRC: M-Sport voltooit ‘Ladder of Opportunity’ met nieuwe Fiesta Rally3

WRC: M-Sport voltooit ‘Ladder of Opportunity’ met nieuwe Fiesta Rally3

De geheel nieuwe M-Sport Fiesta Rally3 is de eerste auto die is gebouwd voor de categorie Rally3 van de FIA, waarmee hij de ‘Ladder of Opportunity’ van M-Sport en de FIA ​​Rally Pyramid voltooit.

Foto ©: M-Sport

Rally3 is een nieuwe categorie rallyauto’s die is gecreëerd om een ​​toegankelijke en betaalbare eerste stap te bieden op de ladder met vierwielaandrijving. De wagens kunnen bij rally’s op nationaal, regionaal en wereldniveau gebruikt worden.

De Fiesta Rally3 luidt een nieuw tijdperk in voor M-Sport – de eerste en tot dusver enige fabrikant die een auto aanbiedt voor elk niveau van de FIA ​​Rally Pyramid. De kosteneffectieve Fiesta Rally3 met vierwielaandrijving is ontworpen en ontwikkeld in de ultramoderne plant van M-Sport Poland in Krakau, Polen.

De M-Sport Fiesta Rally3 ondergaat een intensief ontwikkelingsprogramma op verschillende ondergronden en omstandigheden in heel Europa, waarbij gebruik wordt gemaakt van een unieke dwarsdoorsnede van coureurs van wereldklasse. Er zijn nu duidelijke doelen en normen vastgesteld voor de Fiesta Rally3 om een ​​ongeëvenaarde betrouwbaarheid te bewerkstelligen. Het meest opvallende doel is de homologatiedatum: M-Sport Poland zal op 1 maart 2021 de allereerste Rally3-auto homologeren.