Home > Circuit > In een notendop: F4 Spanje-Kart-Super Formula

In een notendop: F4 Spanje-Kart-Super Formula

  • F4 Spanje – Het Belgische M2 Competition maakt zijn debuut in de Spaanse Formule 4. Het Brusselse team zegde eerder dit jaar vaarwel aan de Renault Eurocup, maar zal nu voor het finale weekend van de Spaanse F4 (5-6 december) op Jarama debuteren met de Fransman Emilien Denner. Denner werd wereldkampioen in de karting en was rijder voor M2 Competition in de Toyota Racing Series in 2020. (foto: ©M2 Automotive)

  • WK Kart – In Portimao eindigde het wereldkampioenschap karting in de klasse OK in mineur. De 14-jarige Italiaanse WSK Junior kampioen Andrea Kimi Antonelli, Mercedes Junior rijder, raakte er betrokken bij een ongeval en moest naar het ziekenhuis met een gebroken scheenbeen. Op een verregende piste tikte Antonelli de Spaans-Belgisch-Nederlandse Maya Weug (zie Girls on Track) aan, die rond ging en tegen de Italiaan knalde. Vermelden we nog het belangrijkste: de titel in de OK klasse ging naar de 19-jarige Brit Callum Bradshaw en in de OK Junior naar zijn 12-jarige landgenoot Freddie Slater.

  • Super Formula – De Japanner Nobuharu Matsushita keert terug aan het stuur van een eenzitter. Matsushita, die eerder dit seizoen nog uit de Formule 2 stapte waar hij reed voor MP Motorsport, zal op de omloop van Autopolis Sergio Sette Camara vervangen bij het team B-Max Motopark. Daar had de Braziliaan zelf al in Sugo een andere Japanner, Mitsunori Takaboshi, vervangen.