Home > Circuit > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

We staan voor het allerlaatste zeer drukke autosportweekend van dit vreemde jaar 2020. Vooral het samenvallen van drie grote uithoudingsraces is opvallend, al zal er ook heel wat aandacht uitgaan naar een mogelijk zevende wereldtitel F1 voor de Britse levende legende Lewis Hamilton.

Turkije was al gastland voor de F1 van 2005 tot en met 2011. In de eerste race stond er welgeteld één rijder aan de start die vandaag nog racet, uiteraard de Finse veteraan van vele oorlogen: Kimi Räikkönen. Hij won de race dat jaar, voor een zekere Fernando Alonso die in 2021 zijn comeback maakt. Lewis Hamilton won er in 2010 en dit jaar kan de Brit zijn zevende wereldtitel behalen op Turkse bodem. Als Hamilton voor Bottas eindigt is hij altijd wereldkampioen en in het omgekeerde geval moet Bottas minimaal acht punten op zijn Britse teamgenoot bij Mercedes goedmaken. In alle andere gevallen evenaart Hamilton de Duitser Schumacher met zeven wereldtitels.

Uithouding op alle fronten

De finale van de GT World Challenge Europe in Paul Ricard, de finale van het FIA WEC in Bahrein en de finale van het IMSA kampioenschap in Sebring, dat is wat de liefhebbers van de uithoudingsraces dit weekend kunnen volgen. In Bahrein maakt Maxime Martin met Aston Martin nog een kans op de wereldtitel GT, terwijl we in Paul Ricard vooral naar de prestatie van Charles Weerts en Dries Vanthoor, uiteraard met WRT Audi, uitkijken. In Paul Ricard zijn we ook toe aan de laatste races van de Eurocup Formula Renault en de GT4 European Series.

Ook sprinters aan het werk

In Aragon worden de laatste wedstrijden afgewerkt van het WTCR en ook daar wordt het enorm spannend. Yann Ehrlacher en Esteban Guerreri lijken in hun Lynk&Co en Honda de voornaamste kanshebbers op de wereldtitel, maar ook achter hen zijn er nog bijna tien kapers op de kust, waaronder onze Gilles Magnus in zijn Comtoyou Racing Audi.

Verder zijn er nog wedstrijden van de Euro Nascar in Kroatië, de 24 Hours Series in Mugello, de Super Formula in Autopolis en de voorlaatste MotoGP in Valencia.