Home > Circuit > Toerisme > NASCAR: Chase Elliott kampioen 2020

NASCAR: Chase Elliott kampioen 2020

Met Chase Elliott (Chevy Camaro Hendrick) over de finish voor Brad Keselowski (Ford Mustang Penske), Joey Logano (Ford Mustang Penske) en Denny Hamlin (Toyota Camry Gibbs) zagen we op de ovaal van Phoenix alle hoofdrolspelers in de finale van de playoff aan de kop van de wedstrijd. En dus was de telling simpel: Chase Elliott is NASCAR kampioen 2020!

De zege van Elliott was niet onbesproken want de rijder uit Georgia slaagde erin om tweemaal de controles voor de race mis te lopen en moest daardoor achteraan starten. Maar na de groene vlag werd het snel duidelijk dat Elliot en de Chevrolet van Hendrick Autosport een klasse te sterk waren. In ronde 120 ging hij voorbij Logano en in ronde 270 van de 312 voorbij Keselowski. Met zijn tegenstanders op sleeptouw ging Elliot over de finish met zijn vijfde zege van het seizoen en… met de titel. De top 5 werd nog vervolledigd door Jimmie Johnson (Chevy Camaro Hendrick), de uittredende kampioen.

De 24-jarige Chase is nu al de derde rijder die de titel haalt vanuit een “NASCAR” dynastie. Ook zijn vader Bill Elliott werd NASCAR kampioen en daarmee staat de succesrijke NASCAR familie in hetzelfde rijtje als Richard en Kyle Petty en vader Ned en zoon Dale Jarrett.