Home > #Hoofdnieuws > De autosport dit weekend

De autosport dit weekend

Dit weekend stond normaal gezien de 12 Hours of Zolder op de kalender, maar zoals we ondertussen allemaal weten, stak corona ook daar een stokje voor. Echter, er is nog meer dan voldoende autosport over de grenzen en dit weekend kennen we een reeks kampioenen. Bij de titelkandidaten zijn er ook enkele jonge Belgen!

Foto: © TCR Europe

Starten doen we in Hockenheim, waar René Rast, Nico Muller en Robin Frijns zullen uitmaken wie de allerlaatste ‘toerwagen’ DTM-kampioen zal worden. Rast start in polepositie van de titelrace, maar niets is uitgesloten en meer dan waarschijnlijk kennen we de kampioen pas na de laatste race. In Hockenheim racet ook de Eurocup Formula Renault met Ugo De Wilde en Amaury Cordeel. Zij zijn aan hun voorlaatste weekend toe.

In Jarama krijgt de titelstrijd in de TCR Europe zijn ontknoping en met nog 80 punten te verdelen, zijn er nog kandidaten legio. Onder hen ook Nicolas Baert (Audi), voorlopig vierde in het kampioenschap, op 41 punten van leider Mike Halder (Honda). In Jarama racet ook de Spaanse F4.

In Oschersleben valt het doek over de ADAC GT Masters en de Duitse F4, terwijl de Britse GT en de Britse F3 in Silverstone aan hun slotraces toe zijn. Ulysse De Pauw kan in Engeland nog kampioen worden. Nog een Belg die volop in een titelstrijd verwikkeld is, is Bertrand Baguette. De Luikenaar racet in Motegi voor de voorlaatste maal dit seizoen in de Japanse Super GT.

Rally is er in Hongarije met de vierde van zes manches voor het FIA ERC en ook daar speelt een Belg mee vooraan: Grégoire Munster.

Tot slot start de MotoGP aan een slotakkoord in drie weekends, tweemaal Tormo en éénmaal Portimao. In MotoGP zijn er nog zes titelkandidaten.