Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: WRT krijgt klappen, Mercedes leidt, Laurens Vanthoor tweede

Spa 24: WRT krijgt klappen, Mercedes leidt, Laurens Vanthoor tweede

We gaan een zeer spannende editie van de 24 uur van Spa tegemoet, met na zeven uur wedstrijd nog steeds zeven merken in de top 10 en dat vooral binnen een handvol seconden. Opvallend de helft van de wagens in de top 10 zijn… Porsche 911, maar dat wil nog niet zeggen dat het Duitse merk gewonnen spel heeft. Tussen al die kandidaten op de zege wel geen BMW meer en al zeker geen wagen van het Belgische WRT, want na de auto van Charles Weerts, verdween ook de Audi R8 LMS GT3 van Dries Vanthoor uit de race. Vooraan leidt de #88 AKKA ASP Mercedes van Marciello-Fraga-Boguslavskiy, voor de #98 ROWE Porsche van Laurens Vanthoor, Earl Bamber en Nick Tandy.

Foto’s: © SRO

Mercedes, Porsche, Lamborghini, Audi, Ferrari, Honda en Bentley: dat zijn de merken die rond de klok van elf uur nog aanspraak op de zege in Spa maken. Bij de rijders vooraan vinden we Laurens Vanthoor, Frederic Vervisch en Maxime Soulet, daar waar we Charles Weerts en Dries Vanthoor dus kwijt zijn. Na de aanrijding van Weerts volgde een motorprobleem voor Kelvin van der Linde. Het resultaat was een dubbele opgave voor WRT nog voor middernacht… Rond elven verloor de #33 Audi van WRT dan een wiel…

Andere Belgen die in de klappen deelden waren Paque en Paisse (Sainteloc Audi), die hun teamgenoot Christophe Cresp van de baan zagen sukkelen. Ook Adrien De Leener zag zijn Dinamic Motorsport Porsche de muur in gaan, in de handen van Andrea Rizzoli. Zo zijn we meteen al vijf van de dertien Belgen kwijt.

In Pro/Am leidt de Tempesta Racing Ferrari van Giancarlo Fisichella, voor de Aston van Maxime Martin. Boutsen Ginion (Benjamin Lessennes) is vierde, Louis Machiels rijdt nog steeds als zesde rond, ondanks een drive through voor Andrea Bertolini.

In Silver voert Mercedes het klassement aan, met Baptiste Moulin als zesde in zijn Lamborghini. In AM resten er nog drie wagens, met Lamborghini op één en de Bentley van Stéphane Lémeret als derde. Morgenochtend is er meer intense regen verwacht.