Home > Moto > MotoGP > MotoGP: Nakagami verrast vriend en vijand

MotoGP: Nakagami verrast vriend en vijand

Verrassing in Argano: Takaaki Nakagami werd de eerste Japanner in 16 jaar tijd op een pole in MotoGP…

foto: ©motogp.com

Op zaterdagochtend was de besttijd in de derde vrije sessie voor Franco Morbidelli (Petronas Yamaha SRT). Weeral volgde de Japanner Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) zeer dicht, vijf honderdste. Nakagami zette daarna in de vierde sessie trouwens nog een zeer scherpe tweede tijd achter Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP), al had dat natuurlijk geen invloed op de kwalificatievolgorde. Opnieuw stond Ducati compleet nergens en diende alle machines van de Italiaanse constructeur via de Q1 te passeren. In die felbestreden sessie leek Miller, met de Pramac heel het weekend de beste Ducati, op weg naar Q2 om in de allerlaatste seconden te worden weggeveegd door Pol Espargaro (Red Bull KTM) en …Johann Zarco, die zo met de Reale Avintia de enige Ducati werd om door te gaan naar Q2!

In Q2 maakte Takaaki Nakagami (LCR Honda Idemitsu) zijn plotse favorietenrol waar want de 1’46″882 die hij zette met zijn tweede run bleek uiteindelijk onhaalbaar voor de concurrentie, al strandde Franco Morbidelli (Petronas Sprinta Racing) nog op 6/100ste! Alex Rins (Team Suzuki Ecstar) zette zich nog op de eerste rij, maar dan wel tweetiende terug. En de titelprtendenten dan? Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha) beperkte de schade met een vierde plaats en ziet naast zich op de tweede rij Johann Zarco (Esponsorama Racing) en Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT). Maar voor puntenleider Mir (Team Suzuki Ecstar) liepen de zaken helemaal niet zoals voorzien. De Spanjaard verdedigt zijn leidersplaats in de tussenstand vanaf een twaalfde plaats…

Moto2: sterke Lowes

Luca Marini (Sky VR46) moest eerst lang Q1 voordat hij in de beslissende Q2 op een elfde startplaats terecht kwam. De man in vorm bleek eens te meer Sam Lowes (EG 0,0 Marc VDS Kalex) die de besttijd zette, opnieuw voor Jorge Navarro (Lightech Speed Up). Remy Gardner (Onexox TKKR SAG Kalex) vervoegt hen op de eerste rij. Puntenleider Enea Bastianini (Italtrans Racing Kalex) moet zijn voorsprong verdedigen vanuit een zesde startpositie.

Moto3: nog maar eens Fernandez

Raoul Fernandez (Red Bull KTM Ajo), vorige week voor het eerst op het podium, was weeral de snelste op het circuit van Motorland Aragon. Tony Arbolino (Rivacold Snipers Honda) en Celestino Vietti (SKY Racing Team VR46 KTM) staan naast hem op de eerste rij. Onze landgenoot Barry Baltus (CarXpert PruestelGP) haalde een uitstekende 9de tijd in de Q1 sessie, het leverde hem een 23ste startpositie op.