Home > #Hoofdnieuws > Spa 24: Dries Vanthoor maakt helse week mee

Spa 24: Dries Vanthoor maakt helse week mee

Dries Vanthoor is de laatste van een trio grote Belgische kanshebbers op de zege in de 24 Uur van Spa. Laurens Vanthoor en Maxime Soulet spraken we al, dus deden we dat nu ook met de jongste van de broers Vanthoor.

Vreemd dat wij nog rijden, als je ziet wat er zich rondom ons afspeelt”, vertelt de anders zeer vrolijke Vanthoor. “Het was een moeilijke aanloop, met uitslagen van testen die op zich lieten wachten, collega’s die niet mogen rijden omwille van diverse redenen, niet alleen omdat ze besmet zijn en uiteraard ons team dat continu van samenstelling veranderde. Ideaal is anders, maar het gekke is dat onze wagen nu het speerpunt wordt van ons team. Ik denk dat we ondanks alles een goede kans maken om vooraan mee te strijden en dat ik met Christopher Mies en Kelvin van der Linde over twee zeer gedegen teamgenoten beschik.

Verandert er veel voor deze editie, gezien de late datum?

Neen, het is vroeger donker, maar gezien de relatief zachte temperaturen en het droge weer voor het weekend zelf, denk ik niet dat de race, bovendien met minder deelnemers, zoveel van de andere edities zal verschillen. Het nachtgedeelte zal langer zijn, dat is waar en daar schuilt een kleine adder in het gras.”

Naast het trio, Laurens en Dries Vanthoor en Maxime Soulet, behoren Charles Weerts en Fred Vervisch zeker tot de outsiders op de zege. De rest van de Belgen vecht voor een plek vooraan in de respectieve klassen.