Home > #Hoofdnieuws > Stop de waanzin van de preventieve coronatesten en laat ons werken

Stop de waanzin van de preventieve coronatesten en laat ons werken

Of u dit weekend verslag krijgt van op de omloop van Francorchamps of niet, hangt af van een coronatest waarvan zowel de wetenschap als de beleidsmensen van dit koninkrijk hebben laten weten dat… hij niet meer mag uitgevoerd worden. Echter autosportpromotoren en federaties lijken zich zowel boven het beleid als boven het gezond verstand te plaatsen.

Even de feiten op een rijtje. Sinds de herneming van de autosport dringen de FIA, maar ook promotoren en de RACB, eropaan dat iedereen die een circuit of rally betreedt, een preventieve coronatest moet afleggen. Enkel met een negatieve uitslag – ongeacht het feit dat er toch ook redelijk wat ‘vals’ negatieve testen zijn – mag u het evenement betreden, waar u dan, te midden van andere mensen zonder besmetting continu een masker moet aanhouden, afstand moet bewaren en godbetert… niemand mag spreken. De bewegingsvrijheid wordt vervolgens ook nog eens ingeperkt en voor wat de media betreft, eigenlijk wordt het recht op vrije nieuwsgaring, een elementair element van de democratie, gewoon ingeperkt. Een mens zou zowaar beginnen geloven in complottheorieën en aannemen dat sommige organismes… blij zijn dat er geen media meer aanwezig is.

Duidelijke oproep van de wetenschap

Los van het feit dat een resem testen voor beroepsjournalisten de samenleving geld kosten, is er nu ook nog het gegeven dat zulke ‘preventieve’ testen niet meer mogen uitgevoerd worden. Wij lezen in de algemene media dat: “Wie geen symptomen heeft, voortaan niet meer zal getest worden op het coronavirus. De laboratoria kunnen de druk niet meer aan waardoor er voorrang gegeven zal worden aan personen mét symptomen.” (sic – bron HLN.be) of zoals biostatisticus Geert Molenberghs het duidelijk verwoordt: “Wie geen symptomen vertoont, krijgt geen test meer.” Professor Herman Goossens zegt dan weer: “Stop met testen in sport- en cultuursector, prioriteit is nu volksgezondheid.” Duidelijker kan niet, lijkt het ons.

Toch houden promotoren en organisatoren blijkbaar vast aan deze waanzin, om gezonde mensen continu aan testen te onderwerpen en hen zonder testuitslag de toegang tot hun werk te verbieden. Uiteraard druist dat in tegen elke vorm van rechtszekerheid, maar ook getuigt het niet van respect voor zij die de testen wel nodig hebben in deze moeilijke tijden, met name zorgverleners, artsen…

Wij roepen dan ook op om niet meer mee te gaan in de hysterie van de onnodige testen en de testen te laten aan zij die ze echt nodig hebben.